Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Dečki A in člani dirkali v Italiji, mlajši in starejši mladinci nastopili v Kamniku

16. 4. 2023

Dečki v kategoriji A so danes nastopili na 29 kilometrski dirk v italijanskem mestu Ronchi del Legionari. Na povsem ravninski dirki je nastopilo kar 130 kolesarjev, ki so se za naslov zmagovalca udarili v ciljnem sprintu. Naš najboljši kolesar je bil Matic Kalan, ki je zasedel deveto mesto.

Med tem, ko so dečki dirkali v Italiji, pa so v bližnjem Kamniku mlajši in starejši mladinci nastopili na 2. Pokalu Kamnika. Za zlate medalje so se borili na zelo razgibani trasi, katero je krasil tudi makadamski odsek. Za pestro dogajanje na krogu pa je poskrbel selektiven vzpon, kateremu je sledil tehnično spust. V kategoriji mlajših mladincev sta se v prvo deseterico uvrstila Lovro Rant s petim in Bor Nograšek s šestim mestom. V kategoriji starejših mladincev so se v prvo deseterico uvrstili kar trije kolesarji – najboljši je bil Jaka Marolt s petim mesto, Sven Mernik je zasedel osmo mesto, na deseto mesto pa se je zavihtel Maj Flajs.

Foto: Prijavim.se

Članska ekipa, v zasedbi Luka Ziherl, Jaka Vovk, Teo Pečnik, Andrej Černe, Vid Jeromel in Grega Podlesnik, je nastopila na zahtevni enodnevni preizkušnji v italijanskem San Vendemianu (UCI 1.2U). Kolesarji so 110 od 172 kilometrov prevozili v desetih ravninskih krogih, po katerih so se odpravili na zloglasen Ca’ del Poggio. Gre za zelo zahteven klanec, katerega so kolesarji prevozili kar petkrat, vsakič pa se je na klancu dogajala huda selekcija. Na sicer le kilometru dolgem klancu so kolesarje dodobra zapekle noge – strmina je v povprečju 11.6%, na vmesnem odseku pa se povzpne na kar 18%. Zaradi velike povprečne hitrosti in strmega vzpona je dirko zaključila le dobra tretjina tekmovalec. Med njimi so bili tudi trije naši kolesarji, Luka Ziherl je osvojil 35. mesto, sledila pa sta mu še Teo Pečnik na 44. in Jaka Vovk na 47. mestu.