sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DEČKI, DEKLICE IN MLADINCI NA HIPODROMU V LENARTU

7. 9. 2015

Pretekli vikend je na hipodromu v Lenartu potekala še ena v seriji dirk za Pokal Slovenije za dečke, deklice in mladince. Ana in Katja do novih zmag, David in Matic do drugih mest!

Na krožni kriterijski dirki na hipodromu Polana pri Lenartu so se tudi letos pomerili najmlajši tekmovalci.
V dirki deklic sta zmago osvojili Ana Ahačič pri deklicah B in Katja Jenko pri deklicah A. Tjaša Sušnik je osvojila 2. mesto pri deklicah B. Med deklicami C je bila najboljša Eva Prevc na 4. mestu, Neja Kalan je bila 5.
V najmlajši kategoriji dečkov C je bilo na štartu 58 tekmovalcev, od tega 10 naših. Ozka proga, vetroven krog in veliko število tekmovalcev je botrovalo padcu po katerem je v ospredju ostalo zgolj 20 tekmovalcev. Najboljši od naših je bil Enej Božnar Prosen, ki je na koncu osvojil 12. mesto.
Pri dečkih B je bil najboljši Luka Ziherl na 17. mestu.

20150906_125811

Med dirko mlajših mladincev je pričel padati močan dež, kolesarji so morali prevoziti 16 krogov. Kmalu po štartu je glavnini uspel uiti David Čadež, ki je nekaj časa sam kolesaril v ospredju, nato se mu je pridružil Viktor Potočki (Radenska). Složno sta se menjavala v ospredju in pobirala točke na kriterijskih šprintih. Davidu je na koncu le malo zmanjkalo do zmage, osvojil je 2. mesto.
Starejši mladinci so celotno dirko prevozili v močnem nalivu in nižjih temperaturah. Poteku dirke sta lepo sledila Miha Zupan in Matic Katrašnik. Do resnejših pobegov ni prišlo, Matic pa je lepo pobiral točke na šprintih in na koncu osvojil 2. mesto.