Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Dečki in mladinci odlično zaključili sezono

10. 10. 2022

Za našimi kolesarji je še zadnji dirkaški vikend, sedaj pa jih čaka zaslužen počitek pred začetkom zimskega dela sezone.

Dečki so se že pomerili v soboto, ko so nastopili na Veliki Nagradi občine Straža. Borili so se na krožni dirki, vsak krog pa so prevozili tudi kratek, a strm vzpon. V kategoriji dečkov D se je najbolje uvrstil Urban Hren, ki je zasedel 4. mesto. V kategoriji dečkov B je ponovno odlično dirkal Rok Bajželj, ki je v sprintu manjše skupine zasedel 2. mesto. V kategoriji dečkov A pa se je najbolje odrezal Bor Nograšek.

Že naslednji dan so se ponovno udarili, tokrat na zaključni dirki sezone v Podsmreki. Na krajšem krogu so skupaj dirkali dečki A in B kategorije. Dirka se je odločila v skupinskem sprintu, kjer je v kategoriji dečkov B Rok Bajželj dosegel 2. mesto, Matic Kalan pa je ciljno črto prečkal kot deseti. V konkurenci dečkov A je prepričljivo zmagal Bor Nograšek, na 6. mesto pa se je uvrstil Lovro Rant. Po končani dirki dečkov so se na progo podali še starejši mladinci, kjer se je najbolje odrezal Martin Eržen, ki je osvojil 6. mesto.

V skupnem seštevku pokala Pogi pa sta Bajželj in Nograšek v svojih kategorijah osvojila 2. mesto.