Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Dečki na etapni dirki v Avstriji, ostali kolesarji dirkajo v Ilirski bistrici

14. 8. 2022

Ta vikend so v pogonu skoraj vse ekipe našega kluba! Dečki A dirkajo v Avstriji, mlajši mladinci, starejši mladinci ter ekipa članov pa nastopajo v Ilirski Bistrici, kjer so se včeraj pomerili v kriteriju, danes pa v vzponu.

Dečki A so se streljal čez mejo, v avstrijski Celovec, odpravili v petek. Že prvi dan jih je čakala prva etapa dirke Alpe Adria Tour, pred kolesarji pa je bil šest kilometrski vzpon, kjer je Bor Nograšek z dobro vožnjo dosegel 9. mesto. Naslednji dan so se kolesarji med seboj pomerili na enajst kilometrski posamični vožnji na čas. Tudi na tej preizkušnji se je izmed naših dečkov najbolje uvrstil Bor, ki je v cilj prišel z sedmim časom in v skupnem seštevku napredoval na 7. mesto. Z dobro popotnico so se kolesarji podali v današnji deset kilometrski krog, ki so ga prevozili trikrat. V zahtevni etapi se je ponovno najbolje odrezal Bor Nograšek, ki se je v ciljnem sprintu zavihtel na drugo mesto. S prvo skupino pa je v cilj prišel tudi Jan Mubi. Dirka se zaključi jutri, na praznični ponedeljek, ko se bodo kolesarji podili po Celovcu v kratkem in ravnem štirikilometrskem krogu, skupno pa bodo prevozili 26 kilometrov.   

Ilirska Bistrica je ta vikend ponovno oživela v kolesarskem duhu, saj je ekipa MebloJOGI PRO-CONCRETE ponovno organizirala dve dirki. V soboto so za kolesarje pripravili kriterij po mestnem jedru, v nedeljo pa vzpon na Sviščake. V soboto je kolesarje pred dirko presenetil dež, vendar se je do štarta cesta že posušila, kolesarji pa so bili hvaležni ohladitve ozračja. Na 1.2 kilometrski krog z deset metrov višinske razlike so se najprej podali mlajši mladinci, ki so opravili 18 krogov. Izmed kranjskih mlajših mladincev se je najbolje uvrstil Gal Oblak, ki se je uvrstil na četrto mesto. Za njimi so se na krog zapeljali starejši mladinci. Po 24 krogih in osmih vmesnih sprintih se je na drugo mesto zavihtel Jan Lešnik. V prvo deseterico sta se uvrstila tudi Martin Eržen in Maj Flajs, ki sta zasedla 5. in 6. mesto. Na zadnje pa se je ob 19. uri začela še najatraktivnejša dirka, dirka članske kategorije. Člani so se po mestu ”zavrteli” tridesetkrat. Za napeto sta z neprestanimi boji poskrbela Luka Ziherl in Mihael Štajnar (mebloJOGI PRO-CONCRETE). Štajnarju se je uspelo izmuzniti dvakrat, zaradi česar mu je uspelo pridobiti nekaj točk prednosti pred Ziherlom. Luka Ziherl je tako s petim točkam zaostanka v cilj prišel na drugem mestu. Tretje mesto se je le za dve toči izognilo Leonu Šarcu, ki je osvojil četrto mesto. Dobro so dirkali tudi Vid Jeromel, Maks Cvjetičanin in Jaka Vovk, ki so zasegli 6., 8., in 10. mesto.

Po uspešni prvi dirki pa so se tekmovalci vseh kategorij skupaj postavili na start 20 kilometrskega vzpona na Sviščake. Po lepi, zaviti cesti so do cilja premagali skoraj tisoč metrov višinskega vzpona. V cilj se je najhitreje pripeljal Mihael Štajnar, 49 sekund za njim pa je v cilj prišel še Jaka Vovk, ki je zasedel tretje mesto. V istem času je v cilj pripeljal tudi Luka Ziherl in tako zasedel četrto mesto. 65 sekund za zmagovalnim časom je prišel v cilj tudi Leon Šarc, ki si je izboril deveto mesto. Pri mlajših mladincih se je tudi tokrat najbolje odrezal Gal Oblak, ki se je uvrstil na peto mesto. V kategoriji starejših mladincev je tokrat za veselje poskrbel Jaka Marolt, ki je v cilj prišel med najboljšimi kolesarji v članski kategoriji – ciljno črto je prečkal le 52 sekund za Štajnarjem, za zmagovalcem v kategoriji starejših mladincev pa 3 sekunde in se uvrstil na tretje mesto. Rezultat sta dopolnila še Jakob Sagadin in Martin Eržen, ki sta zasedla sedmo in deveto mesto.