sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

Dečki nastopali na domačih, starejši mladinci na italijanskih cestah.

16. 5. 2022

Dečki so pretekli vikend nastopili na dvodnevni etapni dirki za VN Idrije. Z preizkušnjo vso kolesarji začeli v soboto, ko jih je čakal vzpon iz divjega jezera na Idrijski Log. Da bi posegli po stopničkah, je zmanjkalo malo dnevne forme, vendar se je dečkom kljub temu v vsem treh kategorijah uspelo uvrstiti v deseterico najboljših. Pri dečkih C je bil to Marcel Hafner, ki je zasedel 7. mesto, v kategoriji dečkov B je 10. mesto zasedel Rok Bajželj. V kategoriji dečkov A smo prvi deseterici imeli kar dva kolesarje, to sta bila Lovro Rant, ki je zasedel 4. ter Andraž Grašič, ki je zasedel 7. mesto. Naslednji dan so se kolesarji pomerili po ulicah Idrije, kjer pa so kolesarji imeli veliko smole z padci in tehničnimi okvarami, vendar so fantje kljub temu dosegali odlične rezultate. V padcu je bil udeležen tudi Rok Bajželj, ki pa je s suvereno in borbeno vožnjo zasedel 9. mesto, zaradi česar je v skupni razvrstitvi dečkov B napredoval na skupno 9. mesto. Pri dečkih A sta se z odlično predstavo visoko uvrstila Jan Mubi in Lovro Rant. Rant je za las zgrešil stopničke in tako zasedel 4. mesto, Mubi pa je v cilj prišel malenkost kasneje in zasedel 6. mesto. V skupnem seštevku je Rant zasedel 5. mesto, v prvi deseterici pa je končal tudi Grašič, ki je zasedel 9. mesto. Dečki se bodo ponovno dokazovali prihodnji vikend, ko se bodo pomerili na 15. VN Občine Komenda.

Starejši mladinci so se ponovno odpravili na dirko v Italijo, kjer so se udeležili 117 kilometrske dirke Gran Premio Sportivi. Barve našega kluba so zastopali Jaka Marolt, Jan Lešnik, Martin Eržen, Maj Flajs, Enej Božnar Prosen ter Jakob Sagadin. Dirka je bila zelo zahtevna, saj so kolesarji v devetih krogih kar devetkrat prevozili tri kilometrski klanec in tako do zaključka dirke zbrali 1500 metrov skupnega vzpona. Kolesarjem je dirko še dodatno otežila peklenska vročina, vendar so se fantje kljub temu vozili na začelju glavnine in nadzirali dirko. V zaključnih kilometrih je glavnina razpadla, v cilj pa je kot 25. prišel Marolt, malce za njim na 28. mestu pa je ciljno črto prečkal še Eržen. Na italijanskih cestah bodo starejši mladinci tekmovali že čez manj kot teden dni, Jaka Marolt pa se bo skupaj s slovensko reprezentanco odpravil v slikovito pokrajino Toskano, kjer bodo nastopili na dirki Eroica Juniores.

Članska ekipa uživa v nekaj tedenskem premoru med dirkami. Najprej jih je čakal zaslužen počitek, sedaj pa obdobje izkoriščajo za maksimalno pripravo na izzive, ki jih čakajo v poletnem delu sezone. Včeraj so si tako ogledali četrto oziroma kraljevo etapo največje slovenske preizkušnje – Dirke po Sloveniji. Še manj kot mesec dni nas loči do začetka dirke, na kateri bomo lahko kot kontinentalna ekipa končno ponovno oblekli svoje drese. Tretja etapa se bo zagotovo izkazala za eno izmed najzahtevnejših, saj bo kolesarje popeljala čez kar dva zahtevna vzpona. Kolesarji bodo začeli v Laškem, se preko Trojan spustili v Kamnik. Nato jih bo čakal desetkilometrski vzpon na Črnivec, sledil mu bo spust proti Ljubnem ob Savinji, dirko pa bo začinil še zadnji vzpon, ki bo kolesarje vodil na idilično Veliko planino. Do začetka Dirke po Sloveniji pa bo članska ekipa formo pilila na enodnevnih dirkah – prva dirka po premoru jih čaka že prihodnji vikend, ko bodo nastopili na drugi izvedbi dirke GP Gorenjska.