sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DEČKI Z DVOJNO ZMAGO V DRAGATUŠU, V ITALIJI NAŠ NAJBOLJŠI PRIMOŽIČ

24. 4. 2017

Preteklo nedeljo so bili na delu vsi naši kolesarji in kolesarke. V Dragatušu so najmlajši osvojili kar nekaj uvrstitev na stopničke za zmagovalce. V Italiji je bil na članski dirki druge kategorije naš najboljši Primožič. 

Maj Flajs in Enej Božnar Prosen v cilju, pred njima še Neja Kalan

ZELO USPEŠEN VIKEND ZA DEČKE 

Najmlajše kategorije so se tokrat pomerile na tradicionalni 10. izvedbi dirke v Dragatušu. Poleg dečkov in deklic so nastopili še mlajši mladinci in mlajše mladinke, ki so nastopile v ločeni dirki skupaj s starejšimi mladinkami in članicami.
Kot je že v navadi so zmage ponovno osvajale dekleta, tokrat pa so se jim pridružili tudi dečki, ki so dosegli kar nekaj odličnih rezultatov. Pri dečkih D je na drugo najvišjo stopničko stopil Erazem Valjavec, pri dečkih C sta lansko dvojno zmago ponovila Maj Flajs in Enej Božnar Prosen, pri dečkih B pa je Aljaž Petek premoč priznal le enemu tekmovalcu. Poleg vseh naštetih, ki so se uvrstili med dobitnike pokalov, so uspešno dirkali tudi ostali fantje ter dosegli kar nekaj uvrstitev v deseterico.
Pri dekletih sta novi zmagi dosegli Ana Ahačič pri mlajših mladinkah in Neja Kalan pri deklicah B. Neja je bila celo prva, ki je prečkala ciljno črto v dirki z dečki C, Ana pa se je pogumno borila v dirki z mladinkami in članicami. Drugi mesti sta v svojih kategorijah dosegli še Eva Prevc in Tjaša Sušnik.

VSI REZULTATI DIRKE V DRAGATUŠU

Dirka mlajših mladincev je bila razdeljena v dve kvalifikacijski skupini. Od naših so se v drugo vožnjo uvrstili vsi z izjemo Luka Ziherla, ki je dirko končal v predtekmovanju. V finalu se našim ni vse izšlo kot so načrtovali. Ozke ceste z veliko tehničnimi ovinki so terjale svoj davek, med kar nekaj tekmovalci, ki so ostali v ozadju je bilo tudi večino naših. V prvi skupini se je do cilja uspešno boril Matic Maček, ki je v sprintu glavnine osvojil 13. mesto.

Pokal Slovenije za mlajše kategorije se nadaljuje že prihodnjo nedeljo, ko sledi kriterij v Tišini.

V ITALIJI ZNOVA NAŠ NAJBOLJŠI PRIMOŽIČ

Članska ekipa je v nedeljo v postavi Jaka Primožič, Filip Kvasina, Luka Čotar, Matic Katrašnik, Fran Majoli in Miha Zupan nastopila na dirki druge kategorije za kolesarje do 23 let Trofeo Citta di San Vendemiano. Zahtevna preizkušnja, ki je imela v zaključnih krogih dva vzpona se je končala z zmago Italijana Concija. Po natanko 4 urah dirkanja je od naših najboljšo uvrstitev dosegel Jaka Primožič, ki je v cilj prišel v tretji skupini na 47. mestu.

V petkovih jutranjih urah se članska ekipa odpravlja v Srbijo, kjer bodo v soboto in nedeljo nastopili na dveh izvedbah dirke od Beograda do Banja Luke.

Foto: Goran Badovinac