sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DEKLICE, DEČKI IN ČEMAŽAR USPEŠNI V DRAGATUŠU

3. 5. 2015

Danes so dečki, deklice in mlajši mladinci dirkali v Dragatušu. Na kratki, krožni dirki so nanizali nekaj lepih uspehov.

Že skoraj tradicionalna dirka v Dragatušu, letos že 8. po vrsti je kot ponavadi ponudila z zanimivimi dirkami v prav vseh kategorijah.
Pri dečkih in deklicah C, s katerimi so štartale tudi deklice B je zmaga ostala doma na Dolenjskem. Dobro sta se s fanti kosali Ana Ahačič in Tjaša Sušnik, ki sta celotno dirko prevozili v skupini, ki je na koncu štela okoli 10 kolesarjev. Ana Ahačič je na cilju osvojila že svojo 3. letošnjo zmago pri deklicah B, Tjaša Sušnik je bila 2. Eva Prevc je v kategoriji deklic C osvojila 3. mesto.
Kategorijo dečkov C so tokrat organizatorji razširili še na dečke in deklice D ter dečke in deklice E. Pri dečkih E je 3. mesto osvojil Maj Flajs, Neja Kalan je bila 3. pri deklicah D.

Mlajši mladinci so si glavno finalno dirko morali prislužiti z nastopom v kvalifikacijski skupini. Iz prve skupine sta se v finale uvrstila David Čadež in Aleš Pirih, iz druge pa Nik Čemažar. Nekaj smole je imel Luka Eržen, ki mu je padec preprečil nastopanje v finalu.
V zaključni dirki, dolgi 35 kilometrov smo lahko videli hitre kroge z veliko napadi. Nekajkrat je poizkušal tudi Čemažar, a so bili nasprotniki tokrat nanj dobro pripravljeni. Dobro delo je opravil tudi Čadež, ki je po svojih najboljših močeh pomagal Niku pri napadih preostalih tekmovalcev. Po pobegu Colnarja (Adria) je za drugo mesto odločal šprint skupine, ki ga je brez težav dobil Čemažar in po 3 zmagah v Pokalu Slovenije tokrat stopil stopničko nižje.

Foto: Davor Sušnik