sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DEKLICE ODLIČNE V NOVEM MESTU, DEČKI NE ZAOSTAJAJO VELIKO

13. 9. 2015

Najmlajši dečki in deklice so ta vikend ponovno nastopali v Novem Mestu. Blestela je znova Ana Ahačič z dvema zmagama,Eva Prevc je bila dvakrat druga, Tjaša Sušnik druga in tretja, Neja Kalan pa prvič na stopničkah.

Včeraj je bil Otočec prizorišče državnega prvenstva v kronometru za dečke in deklice. V lepem vremenu so se tekmovalci pomerili na 4,2 kilometra dolgi trasi. Pri deklicah B je po naslovu na cestni dirki, še eno majico državne prvakinje osvojila Ana Ahačič in s časom 7.16,93 za dobrih 11 sekund premagala drugo uvrščeno. Tjaša Sušnik je v tej kategoriji dosegla 3. mesto. Pri deklicah C je bila naša najboljša Eva Prevc, ki je za 8 sekund zaostala za zmagovalko, Neja Kalan je zaostala še malce več in končala 4. Pri dečkih C je bil najboljši Lan Jenčič na 22. mestu, pri dečkih B pa je 8. mesto osvojil Gregor Durkov.

Na današnji dirki za 1. Pokal občine Straža smo bili znova priča lepi in zanimivi dirki, ki so jo popestrili najmlajši kolesarji in kolesarke. Zelo uspešni so bili pri dečkih E naši Enej Božnar Prosen, Maj Flajs in Nejc Sušnik. Enej je osvojil svoje prve stopničke v karieri in končal 3., Maj je bil 5., Nejc pa 6.
Pri dečkih D se je najbolje odrezal Miha Svetličič, ki je na sploh svoji prvi dirki osvojil 4. mesto.
Pri dečkih B sta dobro dirkala Gregor Durkov in Luka Ziherl, na koncu je Grega končal 11.
Pri deklicah C je novo zmago v sezoni dosegla Ana Ahačič, ki se je uspešno kosala z dečki. Tjaša Sušnik je v isti kategoriji dosegla 2. mesto.
Pri deklicah C je Eva Prevc znova zaostala le za Marušo Šmit, svoje prve stopničke pa je s 3. mestom dosegla Neja Kalan.

Deklice in dečki tako nadaljujejo niz dirk v septembru. Naslednji konec tedna jih čakata še dve zahtevni preizkušnji na Bledu in v Gorjah.