Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DELOVNI PRAZNIČNI VIKEND ZA ČLANSKO EKIPO

4. 4. 2018

Za našo člansko ekipo je naporen podaljšan praznični vikend. Nastopili so na treh dirkah v Sloveniji ter Italiji. Zahtevne dirke druge kategorije so bile odličen pokazatelj pripravljenosti.

V NOVEM MESTU DALEČ ZADAJ, V ITALIJI NAJVIŠJE PRIMOŽIČ

Prvi aprilski dan je prinesel dirko v Novem Mestu, 4. GP Adria Mobil, ki so se je naši udeležili v postavi Nik Čemažar, Luka Čotar, Matej Drinovec, Luka Kavšek, Luka Lakota, Martin Lavrič ter Filip Kvasina. Zahtevna 183 kilometrov dolga dirka je upravičila svoj sloves, dirko je končalo 69 kolesarjev, med temi so bili tudi Drinovec, Lavrič ter Čemažar, ki je kot najboljši končal na 53. mestu.

V ponedeljek je sledil transfer v okolico italijanskega mesta Villa di Villa, kjer je potekala dirka druge kategorije za člane do 23 let Giro del Belvedere. Ekipi se je pridružil Jaka Primožič, ki je bil na koncu 166 kilometrov dolge dirke tudi najbolje uvrščeni kolesar na 36. mestu. Zmagovalec je sicer postal Avstralec Robert Stannard iz razvojne ekipe Orice Scott.

Po Belvederu je bila v torek na sporedu še najprestižnejša dirka, v okolici Negrara je potekala že 57. izvedba dirke GP Palio del Recioto, ki jo je pred leti dobil Avstralec Caleb Ewan, še nekaj let pred tem pa naš kolesar Blaž Furdi. Dirka, ki slovi kot ena najboljših za mlade kolesarje na tem delu Evrope, je ponovno upravičila svoj sloves ter dodobra razbila najboljše, ki so v cilj prihajali v manjših skupinah. Najhitrejši je bil po slabih 4 urah Južnoafričan Stefan De Bod, kolesar razvojne ekipe Dimension Data, takoj za njim pa je odličen rezultat ponovno dosegel Pogačar iz ljubljanskega Gusto Xauruma. Od naših je bil na cilju 156 kilometrov dolge dirke edino Jaka Primožič, ki je zaostal slabih 5 minut na 37. mestu.

Vodja ekipe Matjaž Zevnik je takole ocenil praznično mini serijo:”Ta vikend smo nastopili na treh izjemno težkih dirkah, poleg tega pa v Italiji na dirkah Belvedere ter Recioto vedno nastopi najboljša konkurenca za mlajše člane daleč naokoli. Zavedal sem se težavnosti dirk ter tudi pripravljenosti naših kolesarjev, ki se niso izkazali. Edina svetla točka je bil Primožič, ki je končal obe italijanski dirki, ter dokazal da je na pravi poti, vendar mu še vedno manjka kakšno leto v tej konkurenci. Zadovoljen sem tudi z Lavričem, ostali pa tokrat niso pokazali pravega pristopa.”