sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DESETERICA ZA PRIMOŽIČA IN ČEMAŽARJA NA ISTRSKI POMLADI

14. 3. 2021

Z zadnjo etapo dirke Istrska pomlad od Marčane do Umaga se je končala letošnja serija dirk v Istri. Štiridnevna preizkušnja se je za našo ekipo končala z nekoliko mešanimi občutki, po hudem padcu Aleša Piriha v prvi etapi, sta za veselje v ekipi poskrbela Jaka Primožič, ki je končal v deseterici najboljših na dirki ter Nik Čemažar tik za njo.

Šesterica KK Kranj na dirki Istarsko Proljeće

Ekipa je na 18. izvedbi “Istarskega Prolječa” nastopila pod vodstvom Matjaža Zevnika v postavi Nik Čemažar, Martin Lavrič, Aleš Pirih, Jaka Primožič, Uroš Repše in Luka Ziherl. Pred dirko si naši niso nalagali rezultatskih bremen, Zevnik je poudaril, da so fantje dobro pripravljeni, želel si je, da bi ob borbenem dirkanju pokazali česa so sposobni. Solidno so naši startali že na prologu v Umagu, Primožič je zaostal le 3 sekunde, še sekundo več Čemažar, odlično pa je nastopil tudi debitant na članskih dirkah Luka Ziherl, ki je tako kot Pirih zaostal 5 sekund za zmagovalcem.

Petkova sprinterska etapa, ki jo je krojilo slabo deževno vreme je v zaključku šokirala našo ekipo. V hudem padcu v sprintu glavnine, kjer je bilo udeleženih več naših kolesarjev, je najslabše odnesel Aleš Pirih, ki je z dvojnim zlomom medenice in počeno nadlahtnico končal dirko, morda tudi sezono, saj bo rehabilitacija po operaciji zagotovo dolgotrajna.

Več zadovoljstva je naši ekipi prinesla sobotna kraljevska etapa iz Vižinade do vrha Motovuna. Etapa, ki po navadi prinese največ premikov v skupnem seštevku, je tudi letos premešala vrstni red pri vrhu. Za zmagovalcem Italijanom Filippom Zano, je bil z devet sekundnim zaostankom najboljši Slovenec Jaka Primožič, njegov uspeh pa je dopolnil Nik Čemažar, ki je zaostal še 5 sekund več. Z odlično predstavo se je Jaka povzpel v deseterico, Čemažar pa tik za njo na 11. mesto.

Jaka Primožič

Zadnja etapa s ciljem v Umagu je bila znova namenjena sprinterjem, prišlo pa je tudi do spremembe na vrhu in v deseterici. Italijana Zano je za sekundo prehitel 19 letni Novozelandec v dresu razvojne ekipe Jumbo Visme Finn Fisher-Black in postal 18. zmagovalec “Magistrale”, ki je bila ena najuspešnejših v zadnjih letih tudi za naš klub. Primožič je obdržal 8. mesto v generalni razvrstitvi, eno mesto pa je pridobil tudi Čemažar in dirko zaključil na 10. mestu. “Dirka je bila precej zahtevna, konkurenca je izjemno močna in sem vesel, da smo se kot ekipa dobro znašli tudi v teh okoliščinah. Zelo zadovoljen sem s svojim nastopom in bo dobra popotnica za prihodnje dirke. Čestital bi vsem kolesarjem, ki so dirko končali in zaželel čimprejšnje okrevanje našemu Alešu, saj ga kot izrednega dobrovoljneža v ekipi že pogrešamo”, je po vrnitvi iz Istre dejal Jaka Primožič.

Poleg omenjene dvojice je z 19. mestom sezono začel Martin Lavrič, s 76. mestom pa Uroš Repše. Da so naši ekipno nastopili zelo dobro priča tudi ekipna uvrstitev, kjer so med 24 ekipami osvojili 3. mesto in zaostali le za dvema prokontinentalnima ekipama. Po 14 dneh v Istri, se sedaj vračajo domov in bodo prihodnjo nedeljo nastopili na prvi slovenski dirki za Veliko nagrado Izole, zatem pa konec meseca še na Veliki nagradi Adrie Mobil.

URADNI REZULTATI DIRKE ISTARSKO PROLJEĆE

Nik Čemažar