Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DIRKA PO IDRIJI ZA DEKLICE IN DEČKE

24. 5. 2015

Deklice in dečki ter mlajša mladinka so se danes vrnili s tridnevne dirke v Idriji. Najbolj uspešne zopet Tjaša Sušnik, Ana Ahačič in Katja Jenko.

V prvi etapi, ki je bila na sporedu v petek, so morali tekmovalci prevoziti zahteven vzpon na Kanomeljsko razpotje. Za tiste najmlajše je bil dolg 2,7 kilometra, za starejše še kilometer dlje. Med dečki C se je Lan Jenčič uvrstil na 8. mesto, Vid Košir na 28., Enej Božnar Prosen na 34. in Martin Eržen na 43. Tjaša Sušnik in Ana Ahačič sta se pogumno borili z dečki C in osvojili 12. in 15. mesto, v svoji kategoriji deklic B pa Tjaša 1. in Ana 2. mesto! Pri deklicah C sta bili 5. in 6. Eva Prevc ter Neja Kalan. Pri dečkih B je bil Gregor Durkov 15., Luka Ziherl pa 19. Katja Jenko je pri deklicah A vnovič zmagala, Liza Komar je bila 8. pri mlajših mladinkah.

Na Ledinah se je odvijala 2. etapa, ki je potekala v dežju in stopinjah okoli 10. Pri prvem startu dečkov C in deklic C ter B sta se generalno najbolje odrezale Ana Ahačič na 7. in Tjaša Sušnik na 10. mestu, Lan Jenčič je po zaostanku v prvih krogih na koncu dosegel 13. mesto. Pri dečkih B sta Gregor Durkov in Luka Ziherl osvojila 16. in 22. mesto. Katja je pri deklicah A zopet zmagala in povečala prednost, Liza pa je v kategoriji mlajših mladink osvojila 5. mesto.

Z današnjim kronometrom v Idrijsko Belo se je dirka tudi končala. Ana in Tjaša sta bili zopet 1. ter 2. v kategoriji deklic B, pri deklicah C se je zelo dobro uvrstila Eva Prevc na 2. mesto, Neja Kalan je bila 4. Pri deklicah A je Katja z novo zmago potrdila tudi skupno 1. mesto. Lanu Jenčiču je po 13. mestu v kronometru malo zmanjkalo, da bi se prebil med prvo deseterico v generalni razvrstitvi dečkov C.

Foto: Davor Sušnik