Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DIRKA PO SLOVENIJI

19. 6. 2023

Od srede do nedelje smo spremljali dirko Po Sloveniji, edino etapno dirko na domačih tleh. Na jubilejni izvedbi dirke je nastopilo 138 kolesarjev iz 27 držav, ki so v petih dneh prekolesarili 833,3 km in premagali 9.134 višinskih metrov. Na dirki Po Sloveniji je nastopila tudi naša članska ekipa v postavi Vid Jeromel, Nejc Komac, Gašper Otoničar, Teo Pečnik, Luka Ziherl in Jaka Vovk.
Kot najmlajša ekipa v karavani so se fantje vse dni dobro držali, še posebej v prvih treh etapah, ko se je trem od njih uspelo priključiti ubežnim skupinam. V prvi etapi je v pobegu sodeloval Teo Pečnik, v drugi etapi se je ubežni skupini pridružil Jaka Vovk, v tretji etapi pa je sodelovanje v pobegu uspelo Vidu Jeromlu.

Športni direktor Matjaž Zevnik je po dirki povedal: »Z dirko sem zadovoljen. Da je pet od šestih fantov končalo dirko, je lep rezultat, katerega pred dirko nismo upali napovedati.
Sodelovali so pri pobegih, kar kaže na napredek, seveda pa nas čaka še veliko dela, da se bodo pokazali rezultati.
Na dirki z rezultati nismo bili obremenjeni, je pa vsekakor dobro, da so fantje pokazali borbenost in predvsem pridobili veliko samozavesti.«

Fantom čestitamo za borbene vožnje in uspešen zaključek dirke. Zdaj jih čaka kakšen dan počitka, nato pa ponovno v običajni ritem treningov in tekmovanj.

Vse fotografije: Luka Vovk