Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DIRKA PO SLOVENIJI

15.6.2021

Četverica izmed naše članske ekipe je pod klubskim vodstvom in v reprezentančnih dresih nastopila na največji kolesarski prireditvi v Sloveniji. Na polovici je bil žal izgubljen Primožič, na koncu najvišje uvrščen Lavrič.

Sedmerica na dirki Po Sloveniji

Dirka Po Sloveniji je po lanskem premoru zaradi koronavirusa znova potekala v ustaljenem terminu v začetku junija. Na petdnevni dirki so nastopile ekipe iz štirih ekip najvišjega razreda, ki so tudi krojile potek vseh etap in bile najuspešnejše na dirki. Med 139 kolesarji na startu na Ptuju je bila tudi naša četverica v postavi Nik Čemažar, Martin Lavrič, Jaka Primožič in Uroš Repše. Ker na tej ravni dirk klubske ekipe nimajo pravice nastopa, so se naši četverici v reprezentančne barve pridružili še Marko Pavlič, Kristijan Koren in Jani Brajkovič. Ekipa je nastopila pod vodstvom Matjaža Zevnika in spremljevalnega osebja našega kluba, na dirki pa nastopila s ciljem visoke uvrstitve v generalni razvrstitvi in aktivnega dirkanja na posameznih etapah: “Na dirko Po Sloveniji smo se dobro pripravili in pričakovali, da bo vsaka etapa zahtevna. Ravno to se je tudi pokazalo, kolesarji niso predahnili na nobeni etapi, dirka pa je bila hitra in zanimiva od starta do cilja. Želel sem si predvsem, da se fantje v tej konkurenci ne bojijo in poizkušajo z begi v posameznih etapah, po tihem pa sem pričakoval solidno uvrstitev Primožiča v generalni razvrstitvi”, se je dirke pred startom lotil Zevnik.

Uroš Repše

Dirka se je s startom na Ptuju pričela v sredo in kot po tradiciji končala v nedeljo na Glavnem trgu v Novem mestu, kjer smo znova videli sprint glavnine. Še pred tem so zelo solidno nastopili tudi naši kolesarji. Odlično je do tretje etape kazalo Jaki Primožiču, ki je po padcu v tretji etapi dirko zaključil z zlomljeno ključnico, po pričakovanjih pa je v tej konkurenci nastopil Martin Lavrič. “V zaključku petkove tretje etape se je nesreča žal pripetila Primožiču, ki je na spustu iz zadnjega vzpona lovil priključek za vodilno deseterico in v blagem levem ovinku po padcu dveh kolesarjev pred seboj, etapo končal v prepadu. Bil je dobro pripravljen in z odlično formo bi napadal tudi zelo solidno uvrstitev v kraljevski sobotni etapi, a to je kolesarstvo in izgubljene priložnosti nima smisla objokovati,” je po etapi s ciljem v Krškem dejal Zevnik. V četrti kraljevski etapi od Ajdovščine do vrha Svete gore pri Novi Gorici je najvišje končal Martin Lavrič, ki je bil po tej etapi tudi najboljši naš v generalni razvrstitvi.

Pred zaključno etapo iz Ljubljane do Novega mesta je padla odločitev, da na etapi zaradi slabega počutja ne bo nastopil Nik Čemažar, ki je poizkušal vse, da bi ujel pravo formo, a mu žal ni uspelo. Se je pa v pobegu dneva po približno dvajsetih kilometrih znašel Martin Lavrič, ki je bil član ubežne sedmerice in je bila kasneje kot četverica po 165 kilometrih ujeta šele na zaključnih krogih v Novem mestu. V sprintu glavnine je nato zasedel 48. mesto, dirko pa končal na 33. mestu, kar je v tej konkurenci soliden rezultat. “Z dirko sem zadovoljen, ker smo kljub težavam uspeli izvleči nekaj pozitivnega. Lahko bi bilo dosti bolje, a smo se v zadnji etapi pokazali domačem občinstvu v dobri luči,” je zaključek zadnje etape komentiral Zevnik. Uroš Repše je kot drugi naš uvrščen dirko končal na 70. mestu.

Martin Lavrič

Foto: Prijavim.se