Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

Dirke v Istri, pričetek sezone za člane

4. 3. 2024

UMAG TROPHY
Za člansko ekipo se je pretekli teden pričela tekmovalna sezona. Prva dirka sezone je bila enodnevna preizkušnja Trofej Umag. Proga je potekala v zaledju Umaga. V petih krogih so kolesarji prevozili 142,3 km. Najvišja točka na trasi je bila v naselju Brtonigla, ki leži 113 m nad morjem.
Fantje so na prvi dirki sezone uspešno prebili led. Na prvi od treh istrskih dirk se je z 11. mestom najbolje odrezal Mihael Štajnar, ki je na cilj prišel v času zmagovalca. Tudi ostali so dirkali dobro. Na krstni dirki v članski konkurenci so nastopili Jaka Marolt, Marcel Gladek in Maj Flajs. Slednji je imel nekaj smole, saj je bil, na občasno mokri cesti, udeležen v padcu, a jo je na srečo kar dobro odnesel

POREČ TROPHY
Nekaj dni zatem so se kolesarji zbrali na drugi istrski preizkušnji. Start dirke je bil v Poreču, nadaljevala se je v sedmih krogih med kraji Tar, Labinci, Gedići, Kukci, s ciljem v Taru.
Kolesarji so prevozili 146,3 km in 1.619 višinskih metrov. Tudi tokrat jim vreme ni bilo naklonjeno, saj je dirka zopet potekala v dežju, po mokrih in spolzkih cestah.
Po dobrih treh urah so kolesarji prečkali ciljno črto v Taru. Od naše šesterice je bil zopet najbolje uvrščen Mihael Štajnar, ki je bil z 22. mestom tudi najbolje uvrščen Slovenec. Vseh šest naših fantov je dirko zaključilo v času zmagovalca.