Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DOLENJSKA PUŠČICA USTRELILA TUDI NA GORENJSKEM

5. 8. 2019

Tradicionalni Kolesarski praznik v Kranju se je z najstarejšo slovensko kolesarsko dirko, ki poteka pod okriljem UCI, 51. dirko za Veliko nagrado Kranja – memorial Filipa Majcna, končal z zmago Slovenca Marka Kumpa iz ekipe Adria Mobil.

Pester tekmovalni dan je bil že v soboto, ko so se na kriterijih najprej pomerili najmlajši, od mlajših mladink naprej pa so kriterijske dirke štele tudi za naslove državnih prvakov. Domači kolesarji Kolesarskega kluba Kranj so imeli med vsemi tekmovalci, ki jih je bilo nekaj več kot 300, izredno uspešen dan, saj so osvojili vse tri zmage v kategorijah dečkov, mladinci in mladinke pa so v vseh kategorijah stopili na stopničke za zmagovalce. Bor Nograšek, Erazem Valjavec in Jan Lešnik so domačo dirko končali na najvišji stopnički in prinesli veselje domačemu klubu, njihov uspeh pa dopolnili Ana Ahačič, Tjaša Sušnik, Aljaž Petek ter Luka Ziherl. Kot vsako leto je bil tudi letos najbolj atraktiven članski nočni kriterij, ki si ga je ogledalo več tisoč gledalcev. Naslov državnega prvaka je osvojil Kranjčan Gašper Katrašnik, ki je svojo kolesarsko pot začel v kranjskem klubu, zdaj pa jo nadaljuje v Adrii Mobil. Tretje mesto je v razvrstitvi državnega prvenstva osvojil Luka Čotar, ki tako žal ni obranil lanskega naslova državnega prvaka na domačih cestah. Kolesarsko obarvan dan se je zaključil s koncertom skupine Mambo Kings, ki so zbrano množico zabavali dolgo v noč.

Nedelja je bila letos v celoti posvečena dirki za Veliko nagrado Kranja, kjer je bilo na startu 111 kolesarjev. Dirko je, kot je za Kranj tradicionalno, zaznamovala visoka vročina in zvesti navijači, ki so najbolj številčno bodrili kolesarje na Jelenovem klancu, po katerem so dirke v Kranju že vsa leta prepoznane. Kot je običajno, je tudi letos zmago odločil Jelenov klanec, v ciljnem šprintu je suvereno zmago dosegel Marko Kump iz Adrie Mobila, ki je z zmago tako dopolnil letošnji trojček zmag na VN Slovenske Istre, VN Adrie Mobil in VN Kranja. Najboljši rezultat kranjskih kolesarjev je s 5. mestom dosegel Jaka Primožič, v deseterico pa se je uvrstil še Luka Čotar, ki je bil 9.

Vsi rezultati so dostopni tukaj, vse fotografije pa na naši FB strani.

Foto: Žiga Zupan

Se vidimo naslednje leto v Kranju!,