Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DP V KRONOMETRU

Pokljuka, 22. 6. 2023

Danes se je na Pokljuki odvijalo DP v kronometru. Nastopili so tudi naši kolesarji. Proga je za mlajše mladince potekala od Zatrnika do Pokljuke v dolžini 11,5 km, starejši mladinci in člani pa so startali v Zgornjih Gorjah in prevozili 15,7 km. V prvem delu proge je bilo potrebno premagati klanec, v drugem delu pa je bila proga nekoliko položnejša, kar je omogočalo, da so kolesarji razvili visoke hitrosti.

V kategoriji mlajših mladincev so se vsi naši fantje uvrstili v prvo polovico tekmovalcev. Najbolje se je odrezal Lovro Rant, ki je zasedel 4. mesto, Andraž Grašič je bil 13., Jakob Hladnik 15., takoj za njim Anže Kern in Bor Nograšek 20.

V kategoriji starejših mladincev so se naši trije kolesarji z dobro vožnjo uvrstili med prvih šest tekmovalcev. 3. mesto je osvojil Jaka Marolt, Jakob Jere 5. in Sven Aleksander Mernik 6. mesto.

Na oder za zmagovalce je tudi v v konkurenci članov do 23 let stopil naš kolesar. Gašper Otoničar je zasedel 3. mesto, le mesto za njim pa je kronometer končal Jaka Vovk.

Vse fotografije: Luka Vovk