Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DRINOVEC V BEGU CELOTNO DIRKO, V SPRINTU ČOTARJU ZMANJKALO MOČI

8. 5. 2017

Članska ekipa je pretekli vikend nastopila na dirki druge kategorije v Italiji. Zelo aktiven skozi celotno dirko je bil Drinovec, v sprintu so se fantje podredili Čotarju, ki mu je v zaključku zmanjkalo moči.

Matej Drinovec in Tadej Logar

Ekipa se je v postavi Matej Drinovec, Luka Čotar, Jernej Švab in Tadej Logar udeležila dirke druge kategorije v italijanski Cremoni. Na 51. izvedbi Circuito del Porto – Trofeo Arvedi je bil od 30 kilometra dirke v begu Matej Drinovec, ki je bil eden pobudnikov akcije, iz katere je ušla deseterica kolesarjev. Ubežniki so bili zelo složni, prednost je bila lepa, vse dokler se vodilnim ni priključila še deseterica kolesarjev. Ubežna dvajseterica zatem ni našla pravega ritma in bila v zaključku ujeta. Sledil je sprint skupine, Italijan Imerio Cima je poskrbel, da je zmaga ostala doma, od naših pa je bil najvišje uvrščen Drinovec na 26. mestu.

“Načrt je bil, da pokrijemo kakšen beg, ter da Čotarja prihranimo za sprint. Sam sem se v 30 kilometru podal v beg z devetimi kolesarji, bili smo zelo složni dokler nas ni ujela nova skupina. Sam sem se zelo dobro počutil, v zaključku sem še enkrat poskušal samostojno, vendar malo preveč optimistično. V sprintu smo sicer dobro pripravili pozicijo za Čotarja, ki pa je priznal, da se ni dobro počutil in ni imel svojega dne”, je dirko pokomentiral najstarejši član ekipe.