Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DRUGO MESTO ZA LEŠNIKA IN VALJAVCA V KOMENDI

20. 5. 2019

Včeraj so se na novi dirki Pokala Slovenije v Komendi pomerili najmlajši kolesarji. Pri dečkih sta bila za las ob zmago Valjavec in Lešnik, pri mladincih pa je bil blizu stopničk Cvjetičanin.

Erazem Valjavec

PET UVRSTITEV NA STOPNIČKE V KOMENDI

Že 13. Pokal občine Komenda je bil na sporedu v nedeljskem popoldnevu, ki ga je pokvarilo le močno deževje ob dirki starejših kategorij. V domačem kraju zmagovalca nedavno končane dirke po Kaliforniji, Tadeja Pogačarja, so naši tekmovalci in tekmovalke dosegli lepe uspehe.

Z drugima mestoma sta se pri dečkih B in A, ki so startali skupaj, izkazala Erazem Valjavec in Jan Lešnik. Valjavca je v sprintu premagal “večni konkurent” Sven Aleksander Mernik, Lešnik pa je v sprintu naredil napako in v zadnjih metrih dirke zmago omogočil Žaku Erženu iz Adrie Mobil.

V zadnji dirki dneva, ki je bila zaradi razmer tudi skrajšana, so nastopili mlajši mladinci, mladinke ter članice. Pri mladincih je lep rezultat v sprintu zasledovalne skupine dosegel Maks Cvjetičanin, ki se je uvrstil na 5. mesto. Pri dekletih je 3. mesto pri starejših mladinkah osvojila Ana Ahačič, Lara Maretič pa je osvojila zmago pri članicah.

VSI REZULTATI DIRKE V KOMENDI

MAČEK V DRUGI SKUPINI NAJBOLJŠIH

Mladinska ekipa je v postavi Matic Maček, Erik Škrlec, Žiga Udir, Luka Ziherl in Luka Zlate nastopila na močni enodnevni preizkušnji prve kategorije GP Sportivi di Sovila “La Piccola Sanremo” v Italiji. Zahtevna 125 kilometrov dolga preizkušnja s sedmimi gorskimi cilji je bila velik zalogaj za večino mladinske ekipe. Težke razmere in zahtevna trasa je botrovala odstopu štirih tekmovalcev, med 30 tekmovalci na cilju je bil le Matic Maček, ki je končal v drugi zasledovalni skupini na 16. mestu. Po dobrih 3 urah je sicer zmago osvojil Italijan Sebastian Davide Kajamini, ki je v cilju po solo vožnji v zadnjih dveh krogih slavil minimalno prednost treh sekund.