Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DVA NASLOVA IN TRETJE MESTO NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

1.7.2019

Včeraj so se v Radovljici za majice državnih prvakov in prvakinj pomerili mladinci, mladinke ter člani in članice. Med dekleti sta bili najboljši Tjaša Sušnik in Lara Maretič, pri članih do 23 let pa je na tretjo stopničko stopil Nik Čemažar.

MLADINCI NISO NAVDUŠILI, VTIS POPRAVILI DEKLETI

Radovljica je letos gostila cestno državno prvenstvo starejših kategorij. Zahtevna in selektivna trasa iz Radovljice prek Zapuž, Podvina, Zgornje Dobrave, Lancovega in Lesc je okronala nove zaslužene državne prvake za eno koledarsko leto. Dan se je začel z dirko starejših mladincev, ki so štirikrat prevozili krog dolg dobrih 20 kilometrov. Dirka ni bila pretirano atraktivna, razpletla se je v finalu, ko je napadel Boštjan Murn iz Adrie, ki je v cilju slavil dobro minuto prednosti pred dvojico zasledovalcev. V prvi večji skupini, tik za deseterico je kot najboljši naš končal Luka Ziherl, ki se je uvrstil na 11. mesto. V dirki starejših mladincev je nastopila tudi Lara Maretič, ki je kot edina predstavnica članice do 23 let osvojil naslov državne prvakinje.

Podobno je potekala dirka mlajših mladincev in starejših mladink. V celotni 64 kilometrov dolgi dirki smo praktično videli le dva resnejša napada, ki pa nista pretirano vplivala na razplet. Po slabih dveh urah se je dirka končala s sprintom glavnine 13 kolesarjev, kjer je zmaga z Jako Špoljarjem odšla na Dolenjsko. Od naših sta bila vse do zadnjega v igri za visoka mesta Maks Cvjetičanin in Aljaž Petek. Po tehničnih težavah Cvjetičanina, je nato v sprintu glavnine 7. mesto osvojil Petek. Odlično dirko je odpeljala Tjaša Sušnik, ki je bila v najhitrejši skupini mladincev vse do zadnjega vzpona, ko je popustila in se nato do zadnjih metrov borila, da je ohranila prednost pred prvo zasledovalko. V cilju se je nato s prednostjo 45 sekund veselila naslova državne prvakinje.

DO 23 LET NA STOPNIČKAH ČEMAŽAR

V popoldanskem delu je sledila elitna dirka članov in mlajših članov do 23 let. Na startu so bili praktično vsi najboljši slovenski kolesarji, 149 kilometrov dolga dirka pa je bila po pričakovanjih izjemno selektivna in se je začela razpletati že v prvem kilometru dirke. Zmagovalca je pravzaprav odločil že prvi pobeg, kjer je ušla osmerica kolesarjev, med njimi tudi Matej Drinovec, ki pa žal kmalu ni zmogel slediti tempa preostalih ubežnikov. V ozadju se je prav tako nekajkrat izoblikovala zasledovalna skupinica, a kolesarji niso našli skupnega jezika v lovljenju vodilnih. V ospredju se je iz kroga v krog vodilna skupina manjšala, v petem krogu je ostala le trojica. V ozadju je prišlo do nekaj napadov, v boj za najboljšega do 23 let pa se je vmešal Nik Čemažar. Po slabih 4 urah je zmagovalec postal Domen Novak (Bahrain Merida), ki se je uspel znebiti zasledovalcev iz Adrie Mobil. V ozadju se je odvil boj za drugo mesto med mlajšimi člani, ki ga je v sprintu dobil Aljaž Jarc, Čemažar se je moral sprijazniti s tretjim mestom in bronasto medaljo, tik za njim pa je na 4. mestu končal Jaka Primožič.

VSI REZULTATI DP RADOVLJICA 2019