Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DVAKRAT NA STOPNIČKAH PRETEKLI VIKEND

20. 9. 2021

Sezona najmlajših kolesarjev se počasi končuje. Pretekli vikend so nastopili na dirkah v Vodicah ter v Straži pri Novem mestu, kjer so dosegli dve uvrstitvi na zmagovalni oder.

LEP EKIPNI USPEH DEČKOV B V VODICAH

Sobotna dirka za Veliko nagrado Vodic pri Šinkovem turnu je potekala v lepih vremenskih razmerah, na pretežno ravninskem, dobrih 3 kilometre dolgem krogu. V kategoriji dečkov so lep ekipni uspeh osvojili fantje v kategoriji B, kjer so trije končali med prvo šesterico. Na najnižjo stopničko je v sprintu glavnine v skupni dirki dečkov A in B stopil Bor Nograšek, ki je še vedno v igri za skupno zmago v Pokalu Slovenije. Na petem in šestem mestu pa sta 22 kilometrov dolgo dirko končala Jan Mubi ter Lovro Rant.

Še enkrat daljšo dirko so imeli mlajši mladinci, ki so prevozili 44 kilometrov. Že kmalu po startu je skupini ušla četverica kolesarjev, med katerimi je bil tudi Enej Božnar Prosen. Ubežniki so bili složni do zadnjih dveh krogov, ko sta predvsem kolesarja Adrie poskušala z napadi. Enej je v zadnjem kilometru izgubil stik z vodilnima, a jih nato ujel ravno pred zaključnim sprintom, kjer mu je nato zmanjkalo moči in je za las izgubil tretjo stopničko. Sprint zasledovalne skupine je dobil Jan Lešnik, ki je dirko končal na petem mestu.

VSI REZULTATI DIRKE V VODICAH

VALJAVEC V ZADNJIH KROGIH DO STOPNIČK V STRAŽI

V nedeljo so se dečki in mlajši mladinci odpravili v Stražo na Dolenjsko, kjer so nastopili na že sedmi izvedbi dirke za Veliko nagrado Straže. Dober kilometer dolg krog z vmesnim vzponom je izredno hiter in selektiven. V najdaljši dirki dneva so mlajši mladinci nastopili na dirki po sistemu “tempo race”, kar je sicer disciplina iz velodroma, tokrat pa so jo organizatorji vpeljali še na cesto. Po 10 nevtralnih krogih je sledilo 20 krogov, kjer je vsakič prvi kolesar čez ciljno črto dobil eno točko. Na koncu jih je 26 zbral Eržen iz Adrie, na tretjem in četrtem mestu pa sta končala Erazem Valjavec, ki je uspel v zadnjih dveh krogih prehiteti Jana Lešnika.

Med dečki B so znova Bor Nograšek, Lovro Rant in Jan Mubi končali v deseterici na petem, šestem in desetem mestu, na 20. pa je v kategoriji dečkov C kot najboljši naš končal Matic Kalan.

VSI REZULTATI DIRKE V STRAŽI