sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DVE ZMAGI NA DRUGEM CIKLOKROSU SEZONE

19. 11. 2018

Včeraj je v bivši vojašnici v Škofji Loki potekal drug ciklokros v letošnjem koledarju. Nastopili so tudi naši kolesarji, z zmago sta izstopala Tadej Valjavec in Tjaša Sušnik, uspešni pa so bili tudi mlajši kolesarji.

Zmagovalec elitne dirke – Tadej Valjavec

Nizke temperature so bile kar po meri ciklokrosa, ki je v Škofji Loki potekal že petič. Organizatorji so znova pripravili lepo traso, ki je od vseh tekmovalcev zahtevala kar nekaj tehničnega znanja. V prvi dirki mlajših od 15 let sta tako Maj Flajs in Neja Kalan osvojila 2. mesto in zaostala le za tekmovalcema, ki sta bolj domača v gorskih vodah. V mladinski dirki je Maks Cvjetičanin na tretjem mestu zaostal za italijanskima kolesarjema, v kategoriji žensk pa je z gorskim kolesom slavila Tjaša Sušnik. Obe dirki sta bili zanimivi, veseli porast koles za ciklokros, dirk pa se udeležuje lepo število kolesark in kolesarjev.
V elitnem startu je bila dirka še najbolj izenačena, a le do približno polovice preizkušnje, ko je v ospredju ostal Tadej Valjavec. Na gorskem kolesu je na ravninah le sledil hitrejšim “ciklokrosistom”, na zahtevnejšem spustu pa izkoristil prednost ter za seboj pustil še zadnjega zasledovalca. V cilju je slavil lepo prednost, na tretjem mestu pa je v kategoriji Elite njegov uspeh dopolnil še Nik Čemažar.

Pokal Slovenije in Zimska liga se nadaljujeta prihodnji vikend z dirko v Vipavi.

Zmagovalka v kategoriji žensk – Tjaša Sušnik