Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DVOJNA ZMAGA DEČKOV C IN STOPNIČKE ZA MLADINCE V GRMU

26. 8. 2017

Vse kategorije našega kluba so v soboto nastopile na krožni dirki v Grmu pri Novem Mestu. Zelo uspešne so bile mlajše kategorije, mladinci so imeli po enega predstavnika na odru za zmagovalce, nekoliko pod pričakovanji pa je nastopila članska ekipa.

Dečki C na stopničkah, najboljša Marcel Zornada in Maj Flajs

Kolesarski klub Adria Mobil je leta 2011 ponovno obudil dirko, ki so jo na Dolenjskem prirejali že v preteklosti. Na zelo atraktivnem krogu, dolgem dober kilometer so najprej nastopile mlajše kategorije dečkov in deklic ter mlajših mladincev in mladink, ki so dirkali na končni cilj. Zatem so nastopili še starejši mladinci in člani do 23 ter ELITE, katerih dirke so bile kriterijske, z vmesnimi sprinti na točke.

ZORNADA IN FLAJS NAJHITREJŠA, MLADINCA NA STOPNIČKAH

V kategoriji dečkov D je bil najmočnejši skozi celotno dirko Erazem Valjavec, ki pa je prav v zaključku popustil in se uvrstil na drugo mesto.
Odlično dirko so tokrat odpeljali dečki C, ki so kontrolirali potek slabih 9 kilometrov dolge dirke. Na sredini dirke je napadel Marcel Zornada, ki je dva kroga držal manjšo prednost pred glavnino, kjer so pobege kontrolirali Flajs, Sušnik, Lešnik in deklica Neja Kalan. Prednost se je v zadnjih dveh krogih povečala in Zornada je osvojil svojo prvo zmago. Sprint glavnine je dobil Maj Flajs in tako kronal odličen nastop dečkov C. Med deklicami B je Neja osvojila suvereno zmago, v cilj je prišla na absolutnem tretjem mestu.
Starejša kategorija dečkov B je prevozila 12 krogov, oziroma slabih 13 kilometrov. Skozi celotno dirko se je zvrstilo nekaj napadov, katere so v večini primerov pokrili naši kolesarji. V ciljnem sprintu glavnine je do zmage malo zmanjkalo Aljažu Petku, ki je priznal premoč le državnemu prvaku iz Radenske in se uvrstil na drugo mesto.
Pri dečkih A je prav tako dirka potekala zelo mirno, a vseeno z hitrim tempom, ki mu nekateri niso bili kos. V zaključek se je podala skupina 12 kolesarjev, kjer je bil najhitrejši kolesar Pantala iz Nove Gorice, takoj za njim pa se je na svoje prve stopničke za zmagovalce uvrstil Aljaž Krč. Mlajši mladinki Ana Ahačič in Tjaša Sušnik sta malce zaostali za glavnino, Ana je osvojila novo zmago, Tjaša pa se uvrstila na drugo mesto.

Med mlajšimi mladinci je bila dirka od starta izjemno hitra. Po prvih krogih se je v ospredju izoblikovala skupina, kjer so se vrstili napadi predvsem kolesarjev Adrie in Radenske. V cilj 22 kilometrov dolge dirke je vseeno prišla večja skupina, kjer je imel največ moči kolesar Adrie, drugo mesto pa je osvojil naš Matic Maček, ki napreduje iz dirke v dirko in dokazuje da bo v zaključku sezone v dobri formi.
Mesto nižje od Čadeža se je pri starejših mladincih uvrstil David Čadež, ki je zaostal za kolesarjema Adrie in Radenske in osvojil tretje mesto.

V dirki mlajših članov in ELITE, ki so prevozili slabih 50 kilometrov je edini od naših dirko končal Tadej Logar.