sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

DVOJNA ZMAGA ZA DEČKE A IN PRVA ZMAGA ZA MLADINCE

23. 9. 2019

Pretekli vikend so zelo uspešno na dirkah Pokala Slovenije nastopili naši mladi kolesarji. V soboto so nastopili na dirki v Šinkovem turnu pri Vodicah, v nedeljo pa v Straži na Dolenjskem. Domov so prinesli kar devet uvrstitev na zmagovalni oder, od tega tri zmage.

OB ŠINKOVEM TURNU DVOJNA ZMAGA ZA DEČKE A

V soboto je bila na sporedu tradicionalna dirka za VN Vodic, ki poteka na krožni, pretežno ravninski trasi. Najprej so se na 5 krogov dolgi preizkušnji pomerili dečki C ter deklice C in B. Dirko je po slabe pol ure dobil Avstrijec Christoph Rainer in v sprintu ugnal našega Vida Križnarja, ki je letos prvič stopil na stopničke za zmagovalce. V kategoriji deklic C je Vesna Potočnik osvojila drugo mesto.
Še nekoliko bolje pa so kasneje nastopili dečki B in A, ki so se pomerili v skupni dirki, dolgi 10 krogov. Vso konkurenco je znova ugnal Jan Lešnik, ki je glavnini ušel v zaključku dirke in v cilju slavil prednost 13 sekund. V ozadju je izredno zrelo dirko odpeljal Enej Božnar Prosen, ki je le sledil napadu dvojice kolesarjev, nasprotnika v cilju odsprintal in se z Lešnikom zasluženo veselil izjemne dvojne zmage. V kategoriji dečkov B pa je v sprintu večje skupine kolesarjev novo, že 9 zmago v letošnji sezoni dosegel Erazem Valjavec.

VSI REZULTATI DIRKE V VODICAH

V STRAŽI PRVA LETOŠNJA ZMAGA ZA MLADINCE

V nedeljo so se kolesarji in kolesarke odpravili na Dolenjsko, kjer je bil v Straži na sporedu 5. Pokal občine Straža na dober kilometer dolgem krogu s krajšim vzponom v prvem delu kroga. Najprej so se na traso podali najmlajši dečki C ter deklice C in B, kjer sta se v deseterico najboljših uvrstila Urban Kalan ter Vid Križnar na 8. in 9. mesto, Vesna Potočnik pa je tokrat stopila na tretjo stopničko.
Erazem Valjavec je pri dečkih B večkrat poizkusil z napadi, teren mu je odlično pripravljal tudi Maj Soklič, a se je tokrat dirka končala s skupinskim sprintom, kjer je zmago osvojil Italijan Davide Stella, Valjavec pa je končal na drugem mestu. Stopničko nižje je pri dečkih A tokrat končal Jan Lešnik, ki je sicer suvereno odsprintal glavnino, a sta ga s pobegom tokrat ugnala kolesarja Adrie Mobil.

Mlajši mladinci pa so nastopili na kriterijski dirki s šestimi vmesnimi sprinti, kjer so si delili točke po sistemu 5, 3, 2, 1. Največ jih je v 30 krogih zbral Maks Cvjetičanin in tako mladincem prinesel prvo letošnjo zmago. Po drugem sprintu za točke je pobegnil s kolesarjem Perutnine Ptuj s katerim sta se složno menjavala na čelu. Prednost pred glavnino se je vseskozi gibala okrog minute, v zadnji tretjini dirke pa je kolesar Perutnine odpadel in Cvjetičanin je v ospredju nadaljeval sam. Vztrajno je pobral vse točke, ki so bile na voljo in se veselil svoje prve cestne zmage v karieri.

VSI REZULTATI DIRKE V STRAŽI