Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

DVOJNA ZMAGA ZA DEČKE A IN PRVA ZMAGA ZA MLADINCE

23. 9. 2019

Pretekli vikend so zelo uspešno na dirkah Pokala Slovenije nastopili naši mladi kolesarji. V soboto so nastopili na dirki v Šinkovem turnu pri Vodicah, v nedeljo pa v Straži na Dolenjskem. Domov so prinesli kar devet uvrstitev na zmagovalni oder, od tega tri zmage.

OB ŠINKOVEM TURNU DVOJNA ZMAGA ZA DEČKE A

V soboto je bila na sporedu tradicionalna dirka za VN Vodic, ki poteka na krožni, pretežno ravninski trasi. Najprej so se na 5 krogov dolgi preizkušnji pomerili dečki C ter deklice C in B. Dirko je po slabe pol ure dobil Avstrijec Christoph Rainer in v sprintu ugnal našega Vida Križnarja, ki je letos prvič stopil na stopničke za zmagovalce. V kategoriji deklic C je Vesna Potočnik osvojila drugo mesto.
Še nekoliko bolje pa so kasneje nastopili dečki B in A, ki so se pomerili v skupni dirki, dolgi 10 krogov. Vso konkurenco je znova ugnal Jan Lešnik, ki je glavnini ušel v zaključku dirke in v cilju slavil prednost 13 sekund. V ozadju je izredno zrelo dirko odpeljal Enej Božnar Prosen, ki je le sledil napadu dvojice kolesarjev, nasprotnika v cilju odsprintal in se z Lešnikom zasluženo veselil izjemne dvojne zmage. V kategoriji dečkov B pa je v sprintu večje skupine kolesarjev novo, že 9 zmago v letošnji sezoni dosegel Erazem Valjavec.

VSI REZULTATI DIRKE V VODICAH

V STRAŽI PRVA LETOŠNJA ZMAGA ZA MLADINCE

V nedeljo so se kolesarji in kolesarke odpravili na Dolenjsko, kjer je bil v Straži na sporedu 5. Pokal občine Straža na dober kilometer dolgem krogu s krajšim vzponom v prvem delu kroga. Najprej so se na traso podali najmlajši dečki C ter deklice C in B, kjer sta se v deseterico najboljših uvrstila Urban Kalan ter Vid Križnar na 8. in 9. mesto, Vesna Potočnik pa je tokrat stopila na tretjo stopničko.
Erazem Valjavec je pri dečkih B večkrat poizkusil z napadi, teren mu je odlično pripravljal tudi Maj Soklič, a se je tokrat dirka končala s skupinskim sprintom, kjer je zmago osvojil Italijan Davide Stella, Valjavec pa je končal na drugem mestu. Stopničko nižje je pri dečkih A tokrat končal Jan Lešnik, ki je sicer suvereno odsprintal glavnino, a sta ga s pobegom tokrat ugnala kolesarja Adrie Mobil.

Mlajši mladinci pa so nastopili na kriterijski dirki s šestimi vmesnimi sprinti, kjer so si delili točke po sistemu 5, 3, 2, 1. Največ jih je v 30 krogih zbral Maks Cvjetičanin in tako mladincem prinesel prvo letošnjo zmago. Po drugem sprintu za točke je pobegnil s kolesarjem Perutnine Ptuj s katerim sta se složno menjavala na čelu. Prednost pred glavnino se je vseskozi gibala okrog minute, v zadnji tretjini dirke pa je kolesar Perutnine odpadel in Cvjetičanin je v ospredju nadaljeval sam. Vztrajno je pobral vse točke, ki so bile na voljo in se veselil svoje prve cestne zmage v karieri.

VSI REZULTATI DIRKE V STRAŽI