Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

EMA IN ERAZEM V AVSTRIJI ZA LAS OB ZMAGO

24.8.2020

Naši najmlajši kolesarji so se pretekli vikend udeležili dirke v sosednji Avstriji. Zelo uspešno sta nastopila predvsem Ema Podberšič pri deklicah in Erazem Valjavec pri dečkih. Na Slovaškem pa je v dresu slovenske reprezentance nastopil Luka Ziherl, ki je pripomogel k skupni slovenski zmagi.

Dečki in deklice Kolesarskega kluba Kranj so v petek in soboto nastopili na dveh dirkah v avstrijskem Beljaku. Na zahtevni trasi v Alpenareni s kratkimi vzponi so dečki C in B prevozili 7 krogov oziroma 14 kilometrov, dečki A in mlajše mladinke pa 21 kilometrov. Pri najmlajših je uspešno nastopil Bor Nograšek, ki mu je malo zmanjkalo, da bi ostal v skupini vodilne četverice in se moral zadovoljiti s petim mestom. Vesna Potočnik je v kategoriji deklic osvojila četrto mesto.

V starejši kategoriji sta na stopničke stopila Erazem Valjavec in Ema Podberšič. Ema je sicer kot deklica A nastopala v kategoriji mlajših mladink in v starejši kategoriji borbeno osvojila odlično 2. mesto. Prav tako na drugo mesto pa se je uvrstil Valjavec, ki je bil v sprintu manjše skupine za las ob zmago.

ZIHERL NA SLOVAŠKEM OB ZMAGOVALCU

Luka Ziherl je s slovensko reprezentanco nastopil na tridnevni dirki International Cycling Days na Slovaškem, kjer je bil član slovenske sedmerice, ki je z Maticem Mačkom iz Roga osvojila skupno zmago. Ziherl je sicer kraljevsko etapo, kjer je prišlo do največjih razlik končal na 15. mestu z zaostankom dveh minut, v generalni razvrstitvi pa je zasedel 17. mesto. Zanj je bila to dobra pripravljalna preizkušnja pred petkovim nastopom na cestni dirki evropskega prvenstva, kamor že potuje jutri.