sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

EMA IN ERAZEM V AVSTRIJI ZA LAS OB ZMAGO

24.8.2020

Naši najmlajši kolesarji so se pretekli vikend udeležili dirke v sosednji Avstriji. Zelo uspešno sta nastopila predvsem Ema Podberšič pri deklicah in Erazem Valjavec pri dečkih. Na Slovaškem pa je v dresu slovenske reprezentance nastopil Luka Ziherl, ki je pripomogel k skupni slovenski zmagi.

Dečki in deklice Kolesarskega kluba Kranj so v petek in soboto nastopili na dveh dirkah v avstrijskem Beljaku. Na zahtevni trasi v Alpenareni s kratkimi vzponi so dečki C in B prevozili 7 krogov oziroma 14 kilometrov, dečki A in mlajše mladinke pa 21 kilometrov. Pri najmlajših je uspešno nastopil Bor Nograšek, ki mu je malo zmanjkalo, da bi ostal v skupini vodilne četverice in se moral zadovoljiti s petim mestom. Vesna Potočnik je v kategoriji deklic osvojila četrto mesto.

V starejši kategoriji sta na stopničke stopila Erazem Valjavec in Ema Podberšič. Ema je sicer kot deklica A nastopala v kategoriji mlajših mladink in v starejši kategoriji borbeno osvojila odlično 2. mesto. Prav tako na drugo mesto pa se je uvrstil Valjavec, ki je bil v sprintu manjše skupine za las ob zmago.

ZIHERL NA SLOVAŠKEM OB ZMAGOVALCU

Luka Ziherl je s slovensko reprezentanco nastopil na tridnevni dirki International Cycling Days na Slovaškem, kjer je bil član slovenske sedmerice, ki je z Maticem Mačkom iz Roga osvojila skupno zmago. Ziherl je sicer kraljevsko etapo, kjer je prišlo do največjih razlik končal na 15. mestu z zaostankom dveh minut, v generalni razvrstitvi pa je zasedel 17. mesto. Zanj je bila to dobra pripravljalna preizkušnja pred petkovim nastopom na cestni dirki evropskega prvenstva, kamor že potuje jutri.