sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ENEJ, NEJA IN ANA DO NOVIH ZMAG!

27. 6. 2016

Pretekli vikend je poleg dirk za naslov državnega prvaka v kategorijah mladincev in članov potekala dirka za Pokal Slovenije v Mirni Peči, kjer so nastopili naši najmlajši dečki in deklice. Enej, Neja in Ana so osvojili nove zmage, Maj, Eva in Tjaša pa so se uvrstili še na zmagovalni oder!

IMGP6015
Enej Božnar Prosen in Maj Flajs na stopničkah

Na obrobju dolenjske prestolnice so se v sobotnih dopoldanskih urah, v visokih temperaturah, najprej na 2 kroga dolgo progo podali dečki E in za njimi dečki D, kjer smo imeli 4 predstavnike. Enej Božnar Prosen je bil po 3 krogih najhitrejši v ciljnem sprintu glavnine in je, po zmagi v Dragatušu osvojil svojo drugo letošnjo zmago! Maj Flajs je bil zelo blizu in se je, po zmagi pred dvema tednoma tokrat uvrstil na 3. mesto. V isti kategoriji je nastopila tudi Neja Kalan, ki je bila pri deklicah C žal edina predstavnica in je tako osvojila zmago!

V dirki dečkov C je skupino že v koncu prvega kroga dodobra razredčil padec več tekmovalcev, med njimi sta bila udeležena tudi naša Vid Košir in Aljaž Petek, ki sta nato v zadnjem krogu ujela najboljše. V sprintu glavnine so se trije naši uvrstili v deseterico, Žiga Kalan na 7., Vid Košir na 8. in Jaka Dolinšek na 9. mesto. Z dečki C so, kot vedno nastopile tudi deklice B, kjer je Eva Prevc znova premoč priznala le eni tekmovalki in stopila na drugo najvišjo stopničko!

Dečki B so znova vseh 9 krogov odpeljali taktično, glavnini ni uspel uiti nobeden od tekmovalcev, tako so se pomerili v ciljnem sprintu, kjer sta bila uspešna dva naša tekmovalca. Ana Ahačič je v absolutni konkurenci prisprintala do 4. mesta, takoj za njo je končal Aljaž Krč, ki je med dečki B tako osvojil 4. mesto. Ana Ahačič je pri deklicah A osvojila novo zmago, Tjaša Sušnik je končala za njo na drugem mestu.

Med dečki A pa smo videli dva pobega, oba s strani kolesarjev Adrie, ki sta na koncu osvojila dvojno zmago. Gregor Durkov je imel v zadnjem krogu obilo smole in padel, najboljši Savčan je bil Štefan Kovač na 16. mestu.

VSI REZULTATI DIRKE V MIRNI PEČI

Sezona najmlajših se nadaljuje z državnim prvenstvom na velodromu v Kranju prihodnji teden, nato pa bo konec julija na sporedu domača dirka v Kranju.

Foto: Goran Badovinac