sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ERAZEM, NEJA IN TJAŠA PO IDRIJI OSVOJILI ŠE DOLENJSKO

2. 7. 2018

Pretekli vikend so na etapni dirki Po Dolenjski nastopili dečki, deklice ter mlajše mladinke in mladinci. Tridnevna dirka je prinesla lepe uvrstitve za naše kolesarje in kolesarke, skupno zmago Erazma Valjavca Neje Kalan in Tjaše Sušnik so dopolnila še Ana Ahačič in Matic Maček, oba na končnih stopničkah v generalni razvrstitvi.

Dvojna zmaga Zornade in Lešnika pri dečkih B

Prva izvedba etapne dirke Po Dolenjski je postregla z zanimivimi etapami in boji za rumeno majico v vseh kategorijah. Petkov vzpon na Bazo 20 je določil prve nosilce majice vodilnih kolesarjev, sledili sta še krožni preizkušnji na Kostanjevici ter v Novem Mestu, ki sta dokončno okronali najboljše, med njimi tudi tri naše kolesarje, Erazma Valjavca, Nejo Kalan in Tjašo Sušnik. Valjavec je majico vodilnega oblekel prvi dan, ko je v zaključku vzpona odsprintal kolesarja iz ekipe BikeRepublic, jo nato drugi dan izgubil, a v nedeljo z etapno zmago stvari postavil na svoje mesto ter po skupni zmagi v Idriji osvojil še drugo etapno dirko v sezoni. Neja si je prvi dan nabrala kar nekaj zaostanka, a ga nato v drugi in tretji etapi z zmagama izničila, oziroma si pridobila prednost natanko sekunde, ki ji je prinesla roza majico najboljše v skupni razvrstitvi. Tjaša je v petek z vzponom opravila najhitreje med dekleti, z lepo prednostjo, ki je do zadnje etape v Novem Mestu ni zapravila. Tako kot Valjavec in Neja, je tudi Tjaša po Idriji dosegla drugo etapno dirko v sezoni in z roza majico proslavila lep uspeh.

Valjavec v rumeni majici vodilnega

Poleg skupnih zmag so odlično nastopili tudi ostali naši. Izstopata dvojna zmaga dečkov B v tretji etapi, ko sta bila v sprintu najhitrejša Marcel Zornada ter Jan Lešnik, ter zmaga Matica Mačka na Kostanjevici, ko je v zaključku ugnal vodilnega Hrvata Miholjevića. Po treh dnevih je na koncu pristal tik za Miholjevičem, ko sta ga od skupne zmage ločili le dve sekundi, za tolažbo pa mu je ostala razvrstitev po točkah, kjer je osvojil prvo mesto. Ana Ahačič pa je na Kostanjevici v sprintu zaostala le za dvema dečkoma A in dosegla zmago med mlajšimi mladinkami. Vsekakor uspešen vikend za našimi kolesarji, dobre uvrstitve so dosegli tudi ostali, njihove rezultate lahko pogledate tukaj, več slik pa najdete na našem Facebook profilu.

Maček v cilju druge etape na Kostanjevici

Foto: Peter Gregorčič