Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ERAZEM VALJAVEC IN EMA PODBERŠIČ ZMAGOVALCA NA POKLJUKI

19. 7. 2020

Po državnih prvenstvih v cestni vožnji in kronometru je v soboto na Pokljuki potekalo še letošnje državno prvenstvo v kriteriju za kategorije mladincev in članov, kjer so uspešno nastopili naši kolesarji.

Pred dirkami mladink, mladincev in članov, ki so štele za naslove državnih prvakov so se za točke Pokala Slovenije na Pokljuki pomerili najmlajši dečki in deklice. Na zahtevnem krogu dolgem dober kilometer so zelo uspešno nastopili naši kolesarji in kolesarke. Vesna Potočnik je pri deklicah B zasedla drugo mesto, še uspešnejša pa je bila Ema Podberšič, ki je pri deklicah A dosegla suvereno zmago. Prav tako je zmago v najstarejši kategoriji dečkov dosegel Erazem Valjavec, ki je glavnini ušel v drugi polovici dirke in v solo vožnji prečkal ciljno črto in dosegel prvo letošnjo zmago na slovenskih tleh.

Po dirkah dečkov so bili na sporedu mlajši in starejši mladinci ter člani ELITE in do 23 let, katerih dirke so štele za državno prvenstvo v kriteriju. Pri mlajših mladincih, ki so zelo dobro začeli dirko, a kasneje konkurentom, na čelu s Podlesnikom iz Sevnice prepustili preveč točk. Na koncu sta Jan Lešnik in Aljaž Petek za njim zaostala šest oziroma devet točk in se uvrstila na drugo in tretjo stopničko. V kategoriji starejših mladincev so znova prednjačili kolesarji Adrie Mobil, ki so dosegli dvojno zmago, Maks Cvjetičanin pa se je z eno točko uvrstil na 10. mesto.

Dirka članov ELITE in do 23 let je bila pravzaprav dirka na izpadanje. Od 34 kolesarjev na startu, jih je v cilju končalo le 15, z največ točkami pa Žiga Ručigaj iz Meblo Jogija, ki si je glavnino točk priboril v solo pobegu na sredini dirke. Deset točk je na vmesnih sprintih v 30 krogih zbral Nik Čemažar, ki se je uvrstil na peto mesto in s točko zaostanka na drugo v kategoriji do 23 let.

VSI REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA V KRITERIJU IN VN GORJE

Prihodnji vikend bodo uči slovenske kolesarske javnosti uprte v prestolnico Gorenjske, kjer bo potekala tradicionalna, že 52. izvedba dirke za Veliko nagrado, dan pred tem pa nočni kriterij po kranjskih ulicah za vse kategorije.