Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ERŽEN V SPRINTU TIK ZA ZMAGOVALCEM

23. 5. 2021

Včeraj se je v Komendi začela sezona Pokala Slovenije za mlajše kategorije. Na svoji prvi dirki letos so nastopili naši dečki in dekleta, mladinci pa nadaljujejo z osvajanjem mest na odru za zmagovalce.

DEČKI BREZ REZULTATSKIH PRIČAKOVANJ

Najprej so se v dopoldanskih urah na 3,3 kilometre dolgem krogu pomerili dečki, deklice ter mlajše mladinke. Najmlajši dečki C ter deklice C in B so prevozili 4 kroge in se petkrat podali čez 300 metrov dolg vzpon proti vasi Klanec. V deseterico sta se pri dečkih C uvrstila Matic Kalan, ki je v sprintu osvojil 7. mesto ter Urban Kalan, ki se je uvrstil na 9., v kategoriji deklic C pa je Iza Božnar Prosen osvojila 7. mesto.

V drugi dirki dneva so se na 27 kilometrsko traso podali dečki A in B ter mlajše mladinke, ki so prevozili osem krogov in devetič na vrhu klanca končali prvo dirko v sezoni. Med dečki B sta se najvišje uvrstila Bor Nograšek, ki je zasedel 5. ter Jan Mubi na 9. mestu. Obe dirki je zaznamovalo veliko število padcev, naši so se v nekaterih zapletli, a glede na to, da je 9 od 17 tekmovalcev nastopilo na svoji prvi dirki v karieri, vseeno uspešno otvorili sezono.

ERŽENU MALO ZMANJKALO DO PRVE ZMAGE

Po dirkah dečkov so nastopili še mlajši mladinci, ki so prevozili 58 kilometrov ter starejši mladinci, ki so jih opravili 81. Nekoliko slabšo dirko so tokrat odpeljali mlajši mladinci, ki so zamudili beg dveh kolesarjev Adrie Mobil in Pogi Teama. Nato so z lovom na ubežnike, kjer je bil najbolj dejaven Erazem Valjavec, pokurili preveč moči, dva kroga pred ciljem pa se je v padec zapletel še Jan Lešnik in upanje na dobro uvrstitev je splavala po vodi. Najvišje je nato v sprintu skupine končal Valjavec na 20. mestu.

Precej bolj uspešno je nastopila ekipa starejših mladincev. Že v prvi polovici dirke je glavnini ušla skupina šestih kolesarjev, kjer so imeli po enega predstavnika skoraj vsi klubi na startni črti, kranjčane je zastopal Martin Eržen. Ubežniki so bili složni in si do cilja privozili približno 3 minute prednosti, nato pa se med seboj udarili za zmago na prvi letošnji dirki Pokala Slovenije. Najhitrejši na vrhu 300 metrskega vzpona je bil Italijan Fabrizio Parin iz ekipe Gottardo Giochi Caneva, za njim pa sta v napetem fotofinišu končala Adam Jordan in na tretjem mestu Martin Eržen, ki mu ni veliko zmanjkalo do premierne zmage v karieri. “Od starta smo se držali načrta pred dirko in pokrivali vse napade ter kontrolirali dirko. Jaz sem pokril večji beg skupine kolesarjev, ki se je izkazal za odločilnega in se nato celotno dirko počutil odlično. V zaključku sem se postavil na drugo pozicijo za Italijana, ki ga do vrha žal nisem uspel prehiteti, čeprav sem dal vse od sebe. Razočaran sem, imel sem lepo priložnost”, je Eržen v cilju nekoliko objokoval zamujeno priložnost. Vseeno je tretje mesto lep dosežek, ki ga je z osmim mestom dopolnil še Maks Cvjetičanin, ki je v sprintu glavnine zaostal le za italijanskim kolesarjem.

VSI REZULTATI DIRKE V KOMENDI