Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

ETAPNA DIRKA ZA POGI POKAL

13. – 14. 4. 2024

3. POKAL KAMNIKA IN VN GENERALI ZAME

V soboto so se mladinci udeležili dirke POKAL KAMNIK IN VN GENERALI ZAME.
Zahtevna krožna trasa v dolžini 4,8 km, z dvema vzponoma in 85 višinskimi metri, je potekala v okolici Tunjic.
Mlajši mladinci, so se pomerili v osmih krogih v skupni dolžini 38,4 km. Trasa je bila tehnično zahtevna, na dveh klancih so premagali 680 višinskih metrov. Naši so žal imeli nekaj smole na spustu, saj sta že v prvih krogih zaradi padca iz dirke izpadla Lovro Rant in Bor Nograšek. Vsak krog je bilo zelo napeto tudi v klanec. Na koncu se je najbolje znašel Jan Mubi, ki je zasedel 10. mesto. Mlajši mladinci so se pomerili tudi v treh gorskih in treh letečih ciljih.
Pri starejših mladincih je bila zgodba malo drugačna. Prevoziti so morali 14 krogov, v skupni dolžini 67,2 km in seveda je bilo tudi tukaj napeto od samega začetka. V ospredju so skoraj do konca bili trije naši kolesarji Hladnik, Mernik in Oblak. Na koncu se je pokazalo kdo ima največ moči. Najbolje se je odrezal Gal Oblak s 3. mestom, na 5. mestu pa je dirko končal Sven Mernik. Starejši mladinci so se borili za štiri gorske in štiri leteče cilje. Sven Mernik je bil v točkovanju gorskih ciljev 2., v točkovanju letečih ciljev je bil Sven Mernik 3. in Gal Oblak 4.

1. VN OBČINE DOMŽALE

Naslednji dan so mladinci dirkali na prvi veliki nagradi Domžal. Pri mlajših mladincih je bila dirka zelo napeta in zahtevna. Dirko je predvsem zaznamovalo veliko okvar koles ter zahteven krog, kar je povzročilo, da je veliko število kolesarjev odstopilo. Od naših kolesarjev je bil najboljši Jan Mubi na 7. mestu.
Tudi pri starejših mladincih je dirko prav tako popestrilo veliko okvar in zahteven krog, kar je botrovalo temu, da je dirko končalo le 28 kolesarjev. Najbolje se je od naših kolesarjev odrezal Sven Mernik, ki je dirko končal na 6. mestu.
V skupni razvrstitvi etapne dirke za POGI POKAL je Sven Mernik zasedel 5. mesto, Gal Oblak 7. mesto in pri mlajših mladincih Jan Mubi 8. mesto.

V skupnem točkovanju za gorske cilje je Sven Mernik osvojil 3. mesto, Gal Oblak 5. mesto, tudi v točkovanju za leteče cilje je bil Sven Mernik 3. in Gal Oblak 4.

3. Pokal Kamnika in 1. Velika nagrada Občine Domžale sta šteli za Pokal Slovenije in Pogi pokal.