sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ETAPNO USPEŠNI NA DIRKI KIDS TOUR

5. 7. 2021

Pretekli vikend je v Novem mestu potekala etapna dirka Kids Tour Slovenia za mlajše kategorije dečkov in mlajših mladincev, ki so se v dolenjski prestolnici merili za zeleno majico, ki jo prejme najboljši kolesar. Uspešno so nastopili tudi naši kolesarji, ki so dosegli nekaj lepih etapnih uvrstitev.

Bor Nograšek na najvišji stopnički v Kostanjevici

Tridnevna dirka na kateri je nastopilo skupaj prek 300 kolesarjev, se je pričela s petkovim vzponom na Bazo 20 pri Dolenjskih toplicah. Dobrih šest kilometrov dolg vzpon je kot po navadi naredil precejšnjo selekcijo, ki že v večini izoblikuje končni skupni seštevek. Druga sprinterska etapa je potekala v Kostanjevici na Krki, na kratkem in atraktivnem krogu, kjer so se kolesarji merili za točke na vmesnih sprintih za točke, ki so se nato spremenile v bonifikacijske odbitne sekunde. Dirka se je v nedeljo zaključila s krožno dirko v Novem mestu, kjer so bili nato razglašeni tudi najboljši kolesarji in kolesarke.

Najbolj uspešna pri dečkih je bila kategorija B, kjer je dvakrat na stopničke za zmagovalce stopil Bor Nograšek. V drugi etapi je v Kostanjevici osvojil novo zmago in se s 13 točkami približal najboljšim trem v skupni razvrstitvi, nato pa v tretji etapi dosegel drugo mesto, ki mu je prineslo skupno četrto mesto na dirki, zasedel pa je prvo mesto po točkah. Njegove uspehe je v tej kategoriji lepo dopolnjeval Lovro Rant, ki v nobeni etapi ni bil slabši kot osmi, na koncu pa zasedel skupno 6. mesto.

Mladinci so bili najbolj uspešni v sobotni etapi, kjer je v Kostanjevici drugo mesto z 11 točkami osvojil Jan Lešnik. Najvišje v generalni razvrstitvi je končal Erazem Valjavec, ki je osvojil končno 7. mesto.

Ekipa mlajših mladincev