sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

EVA PREVC DRŽAVNA PRVAKINJA V VOŽNJI NA ČAS

9. 6. 2019

V petek je v Ljubljani potekalo letošnje državno prvenstvo v vožnji na čas za kategorije mladink in mladincev ter članic in članov. Zlato medaljo je v prvem letu v kategoriji mlajših mladink dosegla Eva Prevc, njen uspeh dopolnili Ana Ahačič in Ema Žibert.

Že nekaj let prvenstvo v vožnji na čas poteka na vikend Maratona Franje, ko se kolesarji starejših kategorij pomerijo na ravninski trasi od ljubljanskega BTC do Domžal in nazaj. Mlajši mladinci in mladinke nastopijo le na trasi s startom v centru Domžal in ciljem na Ameriški aveniji v BTC, ostale kategorije prevozijo celoten krog, kategorija ELITE in do 23 let pa dva.
Letos so se z največjim nasmehom domov vrnile naše mladinke, saj so v dveh kategorijah osvojile vse tri mesta na zmagovalnem odru. Pri mlajših mladinkah je naslov državne prvakinje v svojem prvem letu osvojila Eva Prevc, ki je na 11 kilometrov dolgi trasi s časom 18.59 svoje konkurentke ugnala za več kot pol minute. Njen uspeh sta pri starejših mladinkah dopolnili Ana Ahačič in Ema Žibert, ki sta se uvrstili na drugo in tretje mesto.
Vrstniki iz moških vrst niso bili najbolj uspešni. Pri mlajših mladincih je bil z dobro minuto in pol zaostanka najbolje uvrščen Maks Cvejtičanin, ki je osvojil 16. mesto. Med starejšimi mladinci pa je na 22 kilometrov dolgi trasi najvišje posegel Matic Maček, ki je s časom 28.21 končal na 6. mestu, tik za njim pa se je uvrstil še Luka Ziherl.