sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

EVA PREVC IN ANA AHAČIČ DO 8 NASLOVOV DRŽAVNIH PRVAKINJ NA VELODROMU!

8. 7. 2016

Pretekla dva dni je na velodromu v Stražišču pri Kranju potekalo letošnje državno prvenstvo na velodromu za kategorije mladincev, mladink in deklic ter dečkov. Naši kolesarji so osvojili lepe rezultate, osemkrat so stopili na najvišjo stopničko!

Velodrom2016-8690
Tjaša Sušnik in Ana Ahačič

V dveh dneh smo v Kranju videli obilo zanimiv dirk in dvobojev mladih kolesark in kolesarjev, ki so se skupno pomerili v 7 različnih disciplinah. Med Savčani sta izstopale Eva Prevc in Ana Ahačič, ki sta osvojila vse naslove državnih prvakinj, ki so jima bili na voljo!

Pri mlajših mladincih je bil najuspešnejši David Čadež, ki je v dirki na točke dosegel 3. mesto. V ekipni vožnji so Savčani v postavi Čadež, Kušar, Pirih in Svetličič dosegli 3. mesto, v olimpijskem šprintu so končali na 4. mestu.

Matic Katrašnik je bil najuspešnejši Savčan pri starejših mladincih. Kar petkrat je posegel do srebra, zlato se mu je žal izmuznilo. V olimpijskem šprintu so mladinci v postavi Čemažar, Katrašnik in Eržen osvojili 2. mesto. V zasledovalni vožnji se je z drugim mestom izkazal Jaka Primožič!

Pri deklicah sta izstopale Eva Prevc pri deklicah B in Ana Ahačič pri deklicah A, obe sta namreč osvojili vse naslove državnih prvakinj v 4 disciplinah! Tjaša Sušnik je bila pri deklicah A štirikrat druga. Med mlajšimi mladinkami je Katja Jenko osvojila 3 naslove državne prvakinje!

Eva Prevc - štirikrat na najvišji stopnički!
Eva Prevc – štirikrat na najvišji stopnički!

Dečki na najvišjo stopničko niso stopili, med najboljšimi sta bila Aljaž Petek in Aljaž Krč, oba sta osvojila 3. mesto v zasledovalni vožnji. Vidu Koširju je 3. mesto za las ušlo v vožnji na končni cilj, Gregorju Durkovu pa v vožnji na čas.

VSI REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA NA VELODROMU

Savčani bodo, z izjemo najmlajših, ta vikend znova v polnem pogonu. Članska ekipa bo v Italiji nastopila na dirki Giro del Media Brenta, mlajši mladinci bodo dirkali v bližini italijanskega Trbiža na zadnji dirki za Pokal Alpe Adria, starejša mladinca Jaka Primožič in Nik Čemažar pa bosta v Luksemburgu branila barve reprezentance na dirki za Pokal Narodov.