sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

GAŠPER KATRAŠNIK ZAPUŠČA MATIČNI KLUB!

21. 10. 2015

Kolesar ekipe do 23 let, Gašper Katrašnik se poslavlja od matičnega kluba, kjer je tekmoval vso dozdajšnjo kariero. Okrepil bo vrste naše najboljše ekipe, Adrio Mobil.

IMG_2072

Gašper je celotno kariero, od svojega 11 leta zastopal savski dres. Po dveh letih v članski kategoriji do 23 let je sledila selitev na Dolenjsko, kjer bo lahko še napredoval in izkoriščal svoj že velikokrat dokazan potencial.
Katrašnik, ki prihaja iz Podblice si za svoje največje uspehe šteje 5. mesto iz Evropskega prvenstva leta 2012, letošnje 7. mesto na Evropskem prvenstvu mlajših članov, lani in letos je osvojil zmagi na kategoriziranih dirkah po Vojvodini in v Sarajevu, letos je bil najboljši kolesar do 23 let v pokalu za Zlato kolo. Dosegel je lepo število osvojenih naslovov državnega prvaka na cesti ter velodromu v mlajših kategorijah. Pri starejših mladincih je tvoril ogrodje ekipe s svetovnim prvakom Matejem Mohoričem na čelu, pri mlajših članih pa je postal prvo ime ekipe, in to tudi nekajkrat dokazal. Vsa leta je bil tudi član vseh selekcij državnih reprezentanc.

20150614_145314

Seveda bo ob odhodu pogrešal domače okolje:“Zagotovo bom v največji meri pogrešal fante s katerimi smo v teh letih postali res super prijatelji. Skupaj dirkamo z nekaterimi že 5 ali 6 let tako, da v tem smislu zagotovo čutim nekaj grenkobe, a mislim, da nam bo vsem v izziv, da bomo naslednje leto na cesti nasprotniki,” je sprva dejal 20 letnik in se spomnil svojih začetkov:“Spomnim se seveda vseh svojih začetkov v klubu in prvega trenerja Matjaža Zevnika, ki se mu imam seveda za marsikaj zahvaliti, kot seveda tudi celotnemu osebju kluba, za vse kar so v teh letih storili zame.”

Prestop na višji nivo, Adria Mobil nastopa v konkurenci kontinentalnih ekip, zagotovo predstavlja velik izziv in hkrati nekaj več odgovornosti, a tega se Gašper seveda ne boji in se zaveda kaj ga čaka. Po odhodu prvega sprinterja ekipe Marka Kumpa bo imel ogromno priložnosti za dokazovanje. “V Savi se je videl napredek iz leta v leto, a prišel je čas, ko sem spoznal, da za svoj napredek potrebujem dirke na višjem nivoju. V novi ekipi še vedno ciljam na reprezentančne dirke do 23 let, želim si upravičiti zaupanje športnega direktorja in izkoristiti vsako priložnosti, ki mi bo dana,” je opisal zastavljene cilje za prihajajočo sezono.

Odhod enega boljših savskih kolesarjev v zadnjih letih je komentiral tudi njegov trener in direktor kluba Matjaž Zevnik:“Ob odhodu Katrašnika nam v klubu zagotovo ni lahko. Po vseh skupnih letih enkrat le pride čas, ko mora kolesar stopiti stopničko višje. Prestop v Adrio Mobil to zagotovo je. Želeli smo ga obdržati še eno leto, a njegova želja je prevladala. V novi ekipi bo imel res nekaj več težjih dirk, želim mu vse najboljše.” 

Ob podpisu pogodbe v dresu nove ekipe
Ob podpisu pogodbe v dresu nove ekipe

Foto: KK Sava, KK Adria Mobil