Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

GREGOR IMA NOVO KOLO!

  1. 4. 2016

Danes smo pred Merkurjevim centrom v Kranju Gregorju Dvoršaku podarili prilagojeno kolo! Prvi metri na novem kolesu so bili uspešni, zadovoljstvo pa ogromno!

IMG_0203
Prvi preizkus kolesa

Ko smo že lansko leto v podobnem času podarili kolo Janu Lukaniču iz vasice Kamnje pri Bohinjskem jezeru, smo si zadali tihi cilj, da bi vsako leto nekomu omogočili vožnjo s kolesom, ki si jo sam zaradi takšnih in drugačnih okoliščin ne more privoščiti. Letos se je tega darila razveselil 19-letni Gregor Dvoršak iz Jesenic. Fant z gibalnimi motnjami, je trenutno tik pred maturo. Rad se giba, je zelo aktiven, zanimata ga tudi glasba in računalništvo.

Nakup prilagojenega kolesa je seveda kar velik strošek, česar se zavedamo tudi sami, zato smo, ko nam je donator poklonil kolo, hitro krenili v akcijo. Direktor kluba je stopil v kontakt z dr. Tatjano Dolenc Veličkovič, ki je kar kmalu predlagala Gregorja. Vse skupaj se je zaključilo danes, ko je Gregor v trajno last prejel prilagojeni tricikel, s katerim bo lahko svoje gibanje popeljal na novo raven.

“Lani smo razveselili Jana, letos smo na podobni način Gregorja. Vemo, da mu bo vožnja na novem kolesu v užitek, saj je zelo aktiven fant”, je prvi poudaril direktor kluba Matjaž Zevnik, podpredsednik Zvonko Zavrl pa ga je dopolnil: “V klubu se dobro zavedamo, kako težki so časi. Če lahko nekomu s kolesom tako olajšamo življenje, nam je to v veliko veselje. Gregorju želimo čimveč užitkov in kilometrov na novem kolesu.”

Zadovoljstva ni skrival niti Gregor in celotna njegova družina:“Zelo sem hvaležen Kolesarskemu klubu in vsem ostalim, ki so omogočili, da se bom lahko prevažal z novim prilagojenim kolesom. Že nekaj časa sem si ga želel, prvi metri so bili nepopisni.”

Gregorju je podjetje Merkur podarilo še popolnoma novi set orodja s katerim bo lahko tudi sam privil kakšen vijak.

IMG_0238
Gregor z družino, podžupan Vehovec, podpredsednik Zavrl in kolesarji našega kluba
IMG_0223
Predstavnik podjetja Merkur z novim orodjem za Gregorja