sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

GROŠELJ Z NOVIMI UCI TOČKAMI!

15. 5. 2016

Poleg dečkov, deklic in mladincev so ta vikend znova dirkali tudi naši člani. Na dirki druge kategorije v Italiji je bil zelo uspešen Žiga Grošelj.

13198382_10206573685364458_4779499367067952698_o
Žiga Grošelj

Savčani so se na zahodno italijansko obalo, v mestece Carrara blizu Firenc odpravili v soboto. V postavi Tadej Logar, Žiga Grošelj, Miha Poljanec, Jernej Švab, Matic Grošelj in Luka Čotar so v nedeljo nastopili na 29. izvedbi dirke druge kategorije GP Industrie del Marmo. Zahtevna dirka ima velik sloves, v preteklosti so na stopničke stopili kolesarji kot so Mateo Trentin, Luke Rowe, Caleb Ewan, Cameron Meyer, dvakrat je dirko dobil Slovenec Matej Mugerli, leta 2009 pa je na 3. mestu dirko končal trener savskih mladincev Matej Stare.

Na startu je bilo 32 ekip, med njimi tudi razvojna ekipa Astane in Dimension Date. Kolesarji so se v 175 kilometrih spopadli s 4 krogi, v vsakem je bil na sporedu en težji vzpon na vrhu katerega je bil gorski cilj. Naši so bili dejavni celotno dirko, v zaključek je prišla le skupina 25 kolesarjev. V sprintu, kjer je bila trasa speljana malce navzdol se je zelo izkazal Žiga Grošelj, ki je osvojil 8. mesto!

Trener Matjaž Zevnik je poudaril:“Dirka Industrie del Marmo je zelo zahtevna dirka, zato je 8. mesto za našo mlado ekipo velik uspeh. Po nekaj dirkah suše smo danes znova odpeljali dirko tako kot smo si zadali. Nenazadnje smo osvojili nove UCI točke”. Žiga je z današnjim 8. mestom tako osvojil nove 3 UCI točke, po Poreču in Beogradu je sedaj že pri številki 16.