sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

GROŠLJU TOUR OF POYANG LAKE NA KITAJSKEM!

23. 9. 2016

V petkovih zgodnjih jutranjih urah se je končala etapna dirka Tour of Poyang Lake na Kitajskem, kjer je Žiga Grošelj osvojil veliko zmago!

groselj_china-podium
Žiga Grošelj v modri majici najboljšega na dirki!

Grošelj se je 11 dnevne dirke udeležil v mešani ekipi Rion Cycling Team. V prvih etapah ni bil v ospredju. Nato je v peti etapi, dolgi 127 kilometrov osvojil 5. mesto, po etapi pa se je prebil na skupno 3. mesto, ki ga je uspešno branil vse do predzadnje, 10 etape, ko je uspel sleči do takrat vodilnega kolesarja Fraportija iz ekipe Unieuro Willier. Po etapi je prevzel skupno vodstvo in oblekel modro majico vodilnega. Zadnjo, dobrih 120 kilometrov dolgo preizkušnjo, katere trasa je vsebovala več kot 1500 višinskih metrov so najhitrejši prevozili v 3 urah in 13 minutah, med njimi pa je bil tudi Savčan Grošelj, ki je osvojil 20. mesto v skupini z najboljšimi, kar je zadoščalo za ubranite modre majice in osvojitev skupne zmage!

Iz vzhoda se nam je javil tudi osrednji junak, ki zmage ni pričakoval, čeprav je bil v zadnjem mesecu v odlični formi. “Priznam, zmage nisem pričakoval, čeprav sem prišel na dirko dobro pripravljen in z mislijo na generalno uvrstitev. Po prevzemu modre majice sem vedel, da moram v zadnji etapi le mirno končati v skupini favoritov, veliko dela je opravila moja ekipa, pa tudi Rok Korošec in Robert Jenko, ki sta nastopala v ekipi Metalaca. Velika zahvala gre tako njima, ki sta dokazala, da lahko Slovenci držimo skupaj, ko je to potrebno.” 

groselj_china
Na vrhu vzpona v zadnji etapi

Konkurenca na dirki je bila močna, z nekaj kontinentalnimi ekipami, čeprav dirka ni bila v koledarju mednarodne kolesarske zveze. “Organizacija dirke je na visokem nivoju, vključno s podelitvami, hoteli vse poteka tako kot mora. Nekaj težav mi je predstavljala le prehrana, a sem se kmalu privadil. Na vseh razgibanih etapah, ki so odločale o mestih v prvi deseterici, sem bil v ospredju, kar me veseli. Vedel sem, da sem dobro pripravljen, s podobno konkurenco smo celotno sezono dirkali, tako da sem večino najboljših poznal,” je še pripomnil Grošelj, ki bo danes nastopil še na kriteriju, v sklopu etapne dirke, nato pa se vrača v domovino.