sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ISTRSKA POMLAD KONČANA, ZA KONEC ČOTAR DO 5. MESTA

12. 3. 2017

Z etapo od Pazina do Umaga se je končala letošnja Istrska pomlad, ki našim, z izjemo sprinta v Umagu, ni prinesla veliko razlogov za zadovoljstvo. Dirka se je končala z zmago Slovenca, od naših v generalni razvrstitvi najboljši Primožič.

Jernej Švab

Že 14 izvedba dirke Istrska pomlad se je pričela v četrtek. Naši so v svojo postojanko, v Poreč pripotovali že v sredo v postavi Jernej Švab, Tadej Logar, Matej Drinovec, Luka Čotar, Jaka Primožič in Filip Kvasina. Vse skupaj se je pričelo s četrtkovim prologom po obali Umaga. Najhitrejša sta bila člana britanske ekipe JLT Condor, zmagovalec je za 1.8 kilometra dolgo traso porabil dve minuti in pet sekund. Od naših se je na sprinterski preizkušnji najbolje odrezal Jernej Švab, ki je z zaostankom 10 sekund zasedel 89. mesto.

Sledila je etapa od Poreča do Labina, katere zaključek je bil glede na prejšnja leta nekoliko spremenjen in morda malce manj selektiven. 161 kilometrov dolgo etapo je dobil Švicar Giger s 5 sekundami prednosti pred glavnino, v kateri ni bilo naših kolesarjev. Matej Drinovec in Jaka Primožič sta, kot najboljša v cilj prišla s skupino, ki je zaostala dobro minuto.

Sobotna kraljevska etapa od Vrsarja do vrha Motovuna je pričakovano postregla z zanimivim razpletom, zmagovalec Slovenec Matej Mugerli pa je oblekel tudi majico vodilnega kolesarja na dirki. Od naših je po zahtevnih 186 kilometrih najhitreje do vrha prikolesaril Jaka Primožič, ki je z dobrimi 4 minutami zaostanka dosegel 92. mesto, takoj za njim pa se je uvrstil še Jernej Švab.

Nedeljska etapa je potekala med Pazinom in Umagom, po 156 kilometrih dirkanja je v cilj prišla celotna skupina. Še drugo etapno zmago je dosegel Britanec Alex Frame, zelo blizu stopničk pa se je uvrstil naš Luka Čotar, ki je za konec štiridnevne dirke dosegel lep rezultat in se uvrstil na 5. mesto in kmalu po koncu etape povzel zaključek:“Etapa je bila zelo hitra. Vsak krog na Buje sem se počutil boljše in sem v zaključku ostal popolnoma spredaj, na dobri poziciji za sprint. Vesel sem tega rezultata, sedaj vem da lahko sprintam povsem v ospredju.”

Luka Čotar – v sprintu skupine do 5. mesta v zadnji etapi

Celotno dirko pa je na kratko opisal tudi vodja ekipe Matjaž Zevnik:“Kaj veliko težko povem. Z izjemo današnjega rezultata, so fantje dirkali pod pričakovanji. Vem, česa so sposobni, morda jim manjka nekaj poguma in samozavesti. Čotar jo bo z današnjim sprintom zagotovo kar nekaj pridobil in upam, da mu sledijo tudi ostali fantje.” 

Članska ekipa je torej zaključila zahteven ritem dirk v Istri z lepim rezultatom Čotarja. Sedaj sledi kakšen teden tekmovalnega premora, nato pa sledijo aprilske dirke, ki se bodo začele z GP Adria Mobil. Prihodnji teden pa s sezono pričnejo mladinske kategorije. Nik Čemažar in David Čadež v četrtek odpotujeta v Belgijo na dirke za Pokal Narodov, mlajši mladinci in mladinke pa v soboto odpirajo sezono z dvodnevno dirko v Poreču.