sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

IZ DRŽAVNEGA PRVENSTVA S KOMPLETOM MEDALJ, V ITALIJI V CILJU TJAŠA IN MATIC

12. 9. 2018

Pretekli vikend je na Otočcu potekalo državno prvenstvo v vožnji na čas za deklice in dečke, ki so se iz Dolenjske vrnili z enim naslovom državne prvakinje. Mladinke ter mladinci pa so prost vikend izkoristili za močno dirko v Trentinu.

Vsi državni prvaki v vožnji na čas

NEJA KALAN ZNOVA DO NASLOVA PRVAKINJE

Vožnja na čas za najmlajše kategorije deklic in dečkov že nekaj let poteka na Otočcu pri Novem mestu, kjer se na pretežno ravninski, dobre 4 kilometre dolgi progi pomerijo dečki C in B, ter vse kategorije deklic. Še enkrat daljša pa je preizkušnja najstarejših dečkov, ki na isti trasi opravijo dva kroga.
Tokrat so se naši kolesarji in kolesarke iz Dolenjske vrnili z enim osvojenim naslovom državne prvakinje, ter še dvema uvrstitvama na stopničke za najboljše. Pri deklicah A je bila s tremi sekundami prednosti najhitrejša Neja Kalan, ki je ponovno ugnala vse konkurentke na progi. Mesto nižje se je pri dečkih A uvrstil Aljaž Petek, ki je za dobrih 13 sekund zaostal za, letos skorajda nepremagljivim, Natanom Gregorčičem iz ljubljanskega Roga. Komplet osvojenih medalj je na najnižji stopnički zaključil Erazem Valjavec, ki je pri dečkih C za dobrih 20 sekund zaostal za zmagovalcem Mernikom iz BikeRepublic.

REZULTATI DRŽAVNEGA PRVENSTVA VOŽNJA NA ČAS

NA MOČNI COPPA D’ORO V CILJU LE TJAŠA IN MATIC

Mladinke in mladinci so v soboto in nedeljo nastopili na enodnevnih preizkušnjah v pokrajini Trentino. V okviru pokala Coppa d’Oro so mladinke nastopile na 57 kilometrov dolgi preizkušnji Coppa Rosa. Na startni črti so bile med 162 tekmovalkami tudi Ana Ahačič, Eva Prevc, Tjaša Sušnik ter Ema Žibert. Po štirih ravninskih, tehnično zahtevnih krogih je bilo v glavni skupini le še približno 80 kolesark, še večja selekcija pa se je naredila v zadnjem krogu, kjer so dekleta premagale tudi 3 kilometrov dolg vzpon, od koder je do cilja sledil le še spust, kilometer ravnine ter zahteven zaključek na kockah. Najmočnejša v sprintu ubežne sedmerice je bila Italijanka Alessia Patuelli, v prvi zasledovalni skupini pa tudi Tjaša Sušnik, ki je zahtevno preizkušnjo končala na 15. mestu. Ana Ahačič se je zapletla v padec tik pred zadnjim vzponom, Eva in Ema pa sta dirko predčasno zaključile že na ravninskih krogih.

Dan kasneje so na podobni trasi nastopili še mladinci, ki so morali prevoziti skoraj 90 kilometrov dolgo zahtevno traso z več vzponi in tehničnimi deli. Med 393 tekmovalci na startu so bili tudi Štefan Kovač, Matic Maček, Urban Tkalec ter Luka Ziherl, ki so startali v drugem startnem boksu. Zelo kmalu po startu so dirko končali Kovač, Tkalec in Ziherl, ki so bili žrtve neštetih padcev v glavnini. Selekcija tekmovalcev je bila izjemna, ciljno črto je po dveh urah in trinajstih minutah prečkalo le 85 tekmovalcev, med njimi tudi Maček, ki je zaradi zaostanka na startu polovico dirke praktično lovil prvo skupino. Končno 21. mesto je bilo praktično največ kar je lahko izvlekel, z njegovim nastopom pa je bil zadovoljen tudi trener Matej Stare.

Ekipa mlajših mladincev pred startom dirke Coppa dOro