Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

IZ EVROPSKEGA PRVENSTVA BREZ VIDNEJŠIH UVRSTITEV

31.8.2020

Ta vikend so se z evropskega prvenstva vrnili naši kolesarji, ki so slovensko reprezentanco zastopali na letošnjem prvenstvu stare celine. Večjih uspehov letos fantje niso dosegli, a vseeno dostojno zastopali barve reprezentance.

Letošnje evropsko prvenstvo je po odpovedi italijanskega Trentina potekalo v francoskem Plouayu, kjer so se v tednu pred pričetkom Tour de Francea zbrali skoraj vsi najboljši evropski kolesarji, predvsem tisti, ki niso bili na seznamu za največjo tritedensko dirko. Poleg profesionalcev so se na isti trasi pomerili tudi mlajši člani do 23 let in mladinci. V kategoriji do 23 let smo imeli tri predstavnike, poleg Nika Čemažarja in Jaka Primožiča še Filipa Kvasino v hrvaškem dresu. V mladinski kategoriji pa je barve našega kluba zastopal Luka Ziherl.

Na ponedeljkovem posamičnem kronometru kategorije do 23 let je kot edini slovenski predstavnik nastopil Nik Čemažar, ki je na dobrih 25 kilometrov dolgi trasi nastopil nekoliko pod pričakovanji, česar se je takoj po nastopu zavedal tudi sam. Po lastnih besedah se je počutil dobro, številke na števcu niso bile slabe, ni pa vedel kje je toliko izgubil. Za zmagovalcem je na 21. mestu zaostal 2 minuti in 21 sekund. Na 136 kilometrov dolgi cestni dirki so nastopili trije naši, največ je v zaključku pokazal Jaka Primožič, ki je kaotično in deževno dirko končal kot drugi Slovenec na 27. mestu.

Mladinska dirka, ki je potekala predzadnji dan prvenstva je bila dolga 110 kilometrov. Sprint glavnine je po dobrih dveh urah in pol dobil Danec Kasper Andersen, naš predstavnik Luka Ziherl pa dirke potem, ko se je zapletel v padec žal ni končal.

MAKS CVJETIČANIN PRVIČ Z REPREZENTANCO

Na madžarski dirki za Pokal narodov “Visegrad 4 Juniors” je istočasno nastopal Maks Cvjetičanin, ki je prvič oblekel reprezentančni dres v kategoriji mladincev. Na povsem ravni tridnevni dirki s štirimi etapami je najboljši rezultat dosegel na posamičnem dobre 4 kilometre dolgem kronometru, kjer je z zaostankom 29 sekund osvojil 38. mesto, kar je za kolesarja, ki je prvo leto v kategoriji mladincev, soliden rezultat. Vse ostale etape z izjemo zadnje, ko se je zapletel v padec pred ciljem, je končal v glavnini, v času zmagovalca.