sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

Iz Novega mesta s polnimi rokami medalj

7. 2. 2022

Pretekli vikend so se kolesarji pomerili za naslove državnih prvakov na velodromu. Tridnevni dogodek je ponudil veliko razburljivih tekmovanj in nam prinesel veliko odličnih rezultatov.

Foto: Luka Vovk

Državno prvenstvo se je začelo že v petek, Luka Ziherl pa je z odličnim rezultatom otvoril tekmovanja, saj je na dirki na točke osvojil drugo mesto. Ziherl se je udeležil tudi dirke na izpadanje, kjer je pometel s konkurenco in osvojil naslov državnega prvaka. Njegov uspeh je na dirki na izpadanje v kategoriji starejših mladincev dopolnil še Jan Lešnik, ki je osvojil naslov državnega podprvaka.

V soboto se je v kilometru dolgemu kronometru Maksu Cvjetičaninu naslov državnega prvaka izmuznil le za 20 stotink. Smolo v tej kategoriji je imel tudi Jan Lešnik, saj mu je bronasta medalja ušla za pet stotnik, vendar ga to ni ustavilo. Kasneje je v svojo zbirko dodal še eno srebrno medaljo – to je osvojil na dirki na točke.

Foto: Luka Vovk

V nedeljo so sledile finalne vožnje več disciplin. Jaka Marolt je v individualnem zasledovanju na 3 kilometre zasedel 3. mesto. Prav tako je tretjo mesto osvojil Jan Lešnik, tokrat v disciplini 200 m sprint. Članska ekipa si je tretje mesto izborila v ekipnem zasledovanju in sprintu, ekipa starejših mladincev pa je v teh disciplinah obakrat zasedla drugo mesto.

”Prvenstvo ocenjujem kot uspešno, saj smo osvojili 11 medalj – 5 v članski kategoriji in 6 v kategoriji starejših mladincev. Zelo sem zadovoljen s pristopom vseh udeležencev, saj so vsi pokazali izjemno predanost, borbenost in željo po dobrem rezultatu. Ti rezultati potrjujejo, da delamo prav in z veseljem pričakujem naslednje priprave, kjer moramo storiti še korak naprej v pripravi na cestno sezono. Zahvala gre tudi podporni ekipi, ki je storila vse, da so bile priprave na vse nastope optimalne,” je po končanem prvenstvu povedal klubski trener Uroš Repše.

Foto: Matic Božič

”Nad delom ekipe sem zelo zadovoljen, glede na to, da je ekipa zelo mlada – predvsem članska. Rad bi prav vse pohvalil, vidi se, da nam malo manjka, a smo na pravi poti. Veliko dela čaka predvsem ekipo mlajših mladincev,” pa je še dodal direktor kluba Matjaž Zevnik.

Člansko ekipo čaka dan počitka, nato pa se že odpravljajo na tretje in s tem zadnje priprave pred hitro se približujočim dirkam v Istri. Prva preizkušnja čaka člansko ekipo 2. 3., ko se bodo pomerili na tradicionalno hitri in kaotični dirki v Umagu.

POVZETEK REZULTATOV
1. mesto LUKA ZIHERL dirka na izpadanje
2. mesto LUKA ZIHERL dirka na točke
2. mesto JAN LEŠNIK dirka na izpadanje 
2. mesto MAKS CVJETIČANIN 1km TT
2. mesto JAN LEŠNIK omnium
3. mesto JAKA MAROLT 3 km individualno zasledovanje
3. mesto JAN LEŠNIK 200 m sprint
3. mesto (JAKA VOVK, MAKS CVJETIČANIN, LUKA ZIHERL, ANDREJ ČERNE) 4 km ekipno zasledovanje
3. mesto (JAKA VOVK, MAKS CVJETIČANIN, LUKA ZIHERL) ekipni šprint
2. mesto (MARTIN ERŽEN, JAN LEŠNIK, JAKA MAROLT, ŽIGA KALAN) 4 km ekipno zasledovanje
2. mesto (MARTIN ERŽEN, JAN LEŠNIK, ŽIGA KALAN) ekipni šprint