sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

IZ POKLJUKE S ŠTIRIMI ZMAGAMI

22. 7. 2018

Včeraj so se na Pokljuki za nove točke Pokala Slovenije pomerili vsi naši kolesarji in kolesarke. Domov so se vrnili s štirimi zmagami, tudi tisto v najstarejši kategoriji ELITE in do 23 let.

Na pokljuškem krogu, z dolžino 1060 metrov so najprej nastopili najmlajši dečki C, ki so osemkrat prečkali ciljno črto in prav v zadnjem prehodu je bil odločen zmagovalec dirke. Erazem Valjavec je v zadnjih 150 metrih zapravil prednost pred zasledovalci in se žal moral zadovoljiti z drugim mestom. Mesto nižje je v kategoriji dečkov B končal Enej Božnar Prosen, ko je v sprintu glavnine za drugo mesto zaostal za kolesarjem iz Idrije, ter tako osvojil tretje mesto. Novo zmago pa je v kategoriji deklic A dosegla Neja Kalan, ki je tekmice prehitela za več kot en krog. V najstarejši kategoriji dečkov A, je bil najvišje Žan Križnar na 8. mestu, odlično pa so v isti dirki nastopili mlajši mladinki Tjaša Sušnik in Ana Ahačič, ki sta osvojili dvojno zmago ter Tajda Mohorič, ki je nastopila kot edina tekmovalka v svoji kategoriji.

Mlajši in starejši mladinci so nastopili v kriterijski dirki, kjer so v vsakem tretjem krogu zbirali vmesne točke. Pri mlajših mladincih so jih največ dosegli kolesarji Adrie Mobil, ki so osvojili trojno zmago. Tik za njimi je sledil Matic Maček, ki sta mu do stopničk zmanjkali dve točki. V starejši kategoriji pa je v deseterici z dvema točkama končal Aljaž Kostelec.

V zadnji dirki dneva so se pomerili člani ELITE in do 23 let, ki so prevozili 36 krogov. V glavnini so bili kolesarji treh ekip, ki so dirkali zelo napadalno. Veliko število pobegov je prineslo veliko kolesarjev, ki so osvojili točke na vmesnih sprintih. Največ jih je po 38 kilometrih zbral Nik Čemažar, ki je v kategoriji do 23 let slavil pred moštvenima kolegoma Martinom Lavričem in Jako Primožičem, slavil pa je tudi v absolutni kategoriji med člani ELITE.

VSI REZULTATI DIRKE ZA VN GORJE NA POKLJUKI