sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

IZ POREČA PROTI “MAGISTRALI” Z DOBRIMI OBČUTKI

4. 3. 2018

Že enajsta izvedba Trofeja Poreč se je včeraj po nekaj letih končala brez zmage Slovenca, pravzaprav so vsa vodilna mesta pobrali tujci. Od naših se je ponovno najbolje odrezal Primožič, ki je končal tik za dvajseterico najboljših.

Na startu dirke Trofej Poreč

Vodja ekipe Matjaž Zevnik je v Poreč odpeljal Luko Čotarja, Nika Čemažarja, Filipa Kvasino, Martina Lavriča, Frana Majolija ter Jako Primožiča. 156 kilometrov dolga dirka s krogi čez Tar je znova potekala v hladnem vremenu, zadnjo uro je kolesarje močil dež. “Vreme nam letos zaenkrat ne gre na roke, ampak tako pač je. Tokrat je kolesarje znova malce zmočilo, kar seveda še dodatno oteži dirko”, je pogoje na hitro opisal Zevnik. Nekaj vmesnih pobegov je botrovalo hitri dirki, povprečna hitrost glavnine je po slabih 3 urah in pol dirkanja znašala skoraj 46 kilometrov na uro, zmagovalca pa je odločil ciljni sprint, kjer naši niso bili povsem v ospredju. Zevnik je o zaključku dejal: “Za takšen zaključek nimamo idealnega kolesarja, niti močne ekipe, da bi si lahko pripravili dobro izhodišče. Za Čotarja je bilo morda malce pretežko, zato je največ poskušal iztisniti Jaka, ki je glede na razmere kar dobro opravil s sprintom. Najhitrejši so imeli dobre in hitre vlake, ki so jih lahko izkoristili, mi pa po svojih močeh poizkušamo kjer se da.”

Najhitrejši v ciljnem sprintu je bil Latvijec Emils Liepins pred Norvežanom Andersnom in Srbom Rajovićem. V glavnini je bilo tudi pet naših kolesarjev, do najboljše uvrstitve je prišel Jaka Primožič, ki je končal na 22. mestu. “To je rezultat, ki je realen glede na moje sposobnosti v takih zaključkih. Najboljše ekipe so imele močno podporo, kar se tu vsekakor pozna. Vseeno gremo na magistralo z dobrimi občutki in jo že nestrpno pričakujemo,” pa so bile besede najboljšega v naši ekipi. Serija spomladanskih dirk v Istri se bo končala prihodnji teden, ko bo od četrtka do nedelje potekala jubilejna deseta izvedba Istrske Pomladi.

Foto: Lojze Primožič