sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

IZ UMAGA NEPOŠKODOVANI

28. 2. 2018

Nova v seriji preizkušenj na istrskih tleh se je odvila danes v Umagu. Dirka druge kategorije, ki slovi po visokih hitrostih ter velikem številu padcev je tudi letos opravičila svoj sloves. Padcu v sprintu glavnine so se naši letos uspeli izogniti, najboljšo uvrstitev je dosegel Primožič.

Jaka Primožič in Luka Čotar pred startom dirke

Šesta izvedba dirke Trofej Umag je znova postregla z nizkimi temperaturami pod lediščem, kolesarjem pa je tokrat malce pomagalo sonce, ki je poskrbelo, da se je dirka lahko izpeljala v celoti. V Umagu ponavadi prihaja do večih padcev, kjer so bili v preteklosti udeleženi tudi naši kolesarji. “Vesel sem že, da smo tokrat ostali celi in smo domov pripeljali vsa kolesa”, se je kmalu po koncu dirke pošalil Matjaž Zevnik in nadaljeval: “Znova nismo bili udeleženi v glavnem pobegu dirke, ki se je odvil kmalu v začetku dirke, s čimer nisem zadovoljen. Nato smo 10 kilometrov pred ciljem, ko se je glavnina razbila na dva dela, v padcu izgubili Čotarja, ki je na srečo le popolnoma ‘zabremzal’ in ostal cel. V prvi skupini 25 kolesarjev je bil nato le Primožič, ki je imel v sprintu zasledovalcev prav tako veliko sreče, da se je uspel izogniti padcu tik pred njim. Pri fantih vidim željo po dokazovanju in borbi, tako da jim nimam česa očitati. So mladi, učijo se iz dirke v dirko, naslednja priložnost jih čaka že v soboto v Poreču.”

Najboljšo uvrstitev je tokrat izvlekel Jaka Primožič, ki je dosegel 17. mesto v sprintu zasledovalcev. Zmagovalec je postal Norvežan Krister Hagen, ki je bil eden izmed treh kolesarjev udeleženih v zgodnjem pobegu dneva. Na stopničkah sta končala še Britanec Tom Baylis ter Srb v dresu Adrie Mobila Dušan Rajović. Karavana se bo pred Istrsko pomladijo v soboto ustavila še v Poreču.