sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

ROGLIČEV PODMLADEK DO ZMAGE V KRANJU

26. 7. 2020

Uspelo nam je! Po dolgotrajnem premoru mednarodnih kolesarskih dirk, ki potekajo pod okriljem UCI, smo se v Kolesarskem klubu Kranju odločili, da tradicije dirk za Veliko nagrado Kranja ne prekinjamo. Tako smo bili tudi letos ta konec tedna priča pravemu kolesarskemu prazniku v Kranju, ki je minil v znamenju pestrega kolesarskega dogajanja in ukrepov proti širjenju koronavirusa.

Na današnji 52. Veliki nagradi Kranja, kjer je nastopilo 145 kolesarjev iz 30 ekip, je šla zmaga v roke Olavu Kooiju iz ekipe Jumbo Visma Development Team. Dirka je minila v znamenju pobega najprej dveh, nato pa petih kolesarjev, med katerimi je bil tudi član domačega moštva KK Kranj, Jaka Primožič. V zadnjem krogu je bil beg ujet, nad Kranj pa se je zgrnilo deževje. Tradicionalno se je dirka odločila na Jelenovem klancu in Nizozemec je suvereno zmagal, kolesarji za njim pa so pomerili v zaključnem sprintu, ki ga je zaznamoval padec večjega števila kolesarjev.  

Sobotni tekmovalni dan je minil v znamenju kriterijskih dirk, kjer v članski konkurenci zmaga ostala v domačem Kranju in hkrati šla na Dolenjsko, saj domačin iz Podblice Gašper Katrašnik že nekaj let vozi za Adrio Mobil.

Se vidimo naslednje leto v Kranju!

Organizacijski odbor Kolesarskega kluba Kranj

Foto: Prijavim.se