Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

JAKA PRIMOŽIČ 4. NA GENT WEVELGEM!

27. 3. 2016

Danes je bil dan za klasiko Gent Wevelgem. Med mladinci in mlajšimi člani smo imeli Savčani 4 predstavnike. Jaka Primožič je pri mladincih osvojil 4. mesto!

received_1167474606605523

Klasika Gent Wevelgem je med bolj poznanimi dirkami v Belgiji. Za elitno kategorijo članov jo prirejajo že vse od leta 1934, za mladinsko kategorijo so jo prvič priredili leta 2010, za mlajše člane pa leta 2012. Letos smo imeli Savčani na startu 4 predstavnike, pri mlajših članih Jerneja Švaba in Matica Grošlja, pri mladincih pa Jako Primožiča in Nika Čemažarja.

JAKA ZA LAS ZGREŠIL STOPNIČKE

Dirka mladincev je bila dolga 120 kilometrov in kot je v navadi za preizkušnje mladincev na dirkah za Pokal narodov tudi zelo zahtevna in selektivna. V zadnji tretjini dirke so morali kolesarji prevoziti 5 krajših in strmih vzponov. Odločilen pobeg se je zgodil na 85 kilometru dirke, ko je ušla najprej četverica kolesarjev, med njimi je bil tudi naš Primožič. Kasneje sta odpadla dva kolesarja, in v ospredju sta ostala samo Primožič in kolesar švicarske reprezentance. Kasneje je prve ujel Francoz Alexys Brunel in takoj napadel, ter svojo prednost obdržal do cilja. Tik pred ciljem je napadel še Britanec Ethan Hayter in osvojil drugo mesto, Jaka pa je v sprintu dvojice za 3. mesto za las zaostal in osvojil 4. mesto!
S svojo predstavo je bil vidno zadovoljen, ko se je javil iz Belgije:“S svojo prvo dirko za Pokal narodov sem več kot zadovoljen. Presenečen sem bil, da sem se tako uspešno kosal s kolesarji, ki so za vsaj 10 kilogramov težji od mene, kar je na takih dirkah zelo težko. V zaključku smo imeli mogoče malce nesreče, ko smo lovili Francoza, nam je usmerjevalec kazal napačno stran in smo se popolnoma ustavili, tam pa je napadel Britanec, ki je kasneje končal drugi. Brunel je bil za razred boljši od nas, sam pa v sprintu višje od 4. mesta nisem uspel. Vesel sem, da sem že na začetku sezone dosegel lep uspeh, ki bo motivacija za nadaljevanje sezone.”
Omeniti velja še 13. mesto reprezentančnega kolega Žiga Jermana in pa 37. mesto našega Nika Čemažarja, ki je končal v isti skupini kot Jerman. Oba sta zaostala 51 sekund.

V dirki mlajših članov je zmagovalec po 184 kilometrih postal Danec Mats Pedersen, najboljši od Slovencev je bil David Per na 4. mestu. Naših predstavnikov Grošlja in Švaba ni bilo med najboljšimi.