sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

JAKA PRIMOŽIČ IN NIK ČEMAŽAR JUNAKA TEGA VIKENDA!

6. 4. 2015

Najprej v Švico. Jaka Primožič je v današnji etapi, s pomočjo ekipe obranil vodstvo na dirki Tour de lac Leman, kjer nastopa z reprezentanco.

Na sporedu je bila etapa, ki bi lahko še malo premešala prvo peterico. A celotna reprezentanca ni dovolila presenečenj in Jaku omogočila odlično izhodišče v zaključku. Nad zmago in delom ekipe je bil zadovoljen tudi Primožič: »Ekipa je danes delovala res homogeno. Bili so na čelu, vlekli skupino in mi pomagali do zaključka, kjer sem sicer ostal sam, a dovolj svež, da sem v cilj prišel s skupinico kolesarjev, na koncu z 20 sekundami prednosti. Za zmago so zaslužni vsi in se jim zahvaljujem«. Ekipa je nastopala v postavi Žiga Horvat (Tropovci), Žiga Jerman, Tadej Pogačar (Radenska), Gorazd Per, Mitja Zupančič (Adria) in Jaka Primožič (Sava). Jaka je v današnji etapi osvojil 7. mesto.

Z zmago je Jaka dopolnil nadvse uspešen vikend naših mladincev. Po zmagi Nika Čemažarja v Poreču je to že druga etapna zmaga ta vikend in še ena potrditev, da je celotna ekipa letos res zelo močna.

primozic_lac leman

Mlajši mladinci pa so dirkali v Italiji in tudi tam dosegli novo zmago! Nastopali so na 58 Gir de Gjave. Prevozili so 15 krogov, po 3.3 kilometra, skupaj slabih 50 kilometrov. Naši kolesarji so bili zelo aktivni, najprej je bil v begu Luka Eržen s četverico kolesarjev. Ko je skupina ujela ubežnike je napadel Ostervuh (Radenska). Kmalu zatem, ko je že imel 30 sekund prednosti je napadel Nik Čemažar, pridružil se mu je še Viktor Potočki (Radenska). Skupaj je trojica nadaljevala proti cilju in dva kroga do konca je še enkrat poizkusil Nik. Napad je bil tako močan, da kolesarja Radenske nista uspela slediti. Nik se je odpeljal še eni zmagi ta vikend naproti in na koncu s prednostjo minute prečkal ciljno črto! Drugo in tretje mesto sta osvojila kolesarja Radenske.
20150406_111312

Matej Stare, trener mladincev je nad vožnjo Jaka in Nika zelo zadovoljen, pohvalil pa je tudi ekipo, ki je danes Niku pomagala do zmage.