Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

JAKA PRIMOŽIČ PONOVIL ZMAGO V SRBIJI, NIK ČEMAŽAR NAJBOLJŠI MLADI KOLESAR!

7. 8. 2016

Starejši mladinci so ta vikend nastopili na etapni dirki prve kategorije v Srbiji. Izjemen uspeh sta z dvojno zmago dosegla Jaka Primožič in Nik Čemažar!

13940024_1264688176884165_1340749882_o
Jaka Primožič – v rumeni majici do etapne zmage!

Savčani so se v Srbijo odpravili v postavi Jaka Primožič, Nik Čemažar, Luka Eržen in Filip Kvasina. Dvodnevna dirka prve kategorije Belgrade Trophy – Milan Panić je imela letos dve etapi, dolgi po 102 in 86 kilometrov. Lansko dirko je po zmagi v prvi etapi dobil Primožič, tako so varovanci Mateja Stareta tudi letos veljali kot glavni favoriti za končno zmago.

Prva etapa se je razpletla popolnoma po savskih željah. Jaka Primožič je dobil etapo od Beograda do Rajaca s prednostjo 31 sekund pred klubskim kolegom Nikom Čemažarjem. Oblekel je rumeno majico vodilnega pred Čemažarjem na drugem mestu. V drugi etapi sta naša fanta s pomočjo Eržena in Kvasine obdržala prednost pred zasledovalci, oziroma jo še povečala. Primožič je v velikem slogu osvojil tudi drugo etapo z rumeno majico na ramenih in se tako veselil prestižne zmage! Čemažar je etapo končal na tretjem mestu, kar je zadostovalo za končno drugo mesto in prvo mesto v razvrstitvi mladih kolesarjev!

13931629_1264691146883868_2013489265_o
Jaka Primožič v rumenem in Nik Čemažar v majici državnega prvaka!

Dvojna zmaga Primožiča in Čemažarja na dirki prve kategorije je nov velik uspeh v vrsti za naše mladince, ki letos res blestijo in so med boljšimi na svetu. Jaka Primožič je po domači zmagi v Kranju odlično formo pred bližajočim se evropskim prvenstvom potrdil s ponovnim uspehom v Srbiji, kjer je s tremi etapnimi zmagami najboljši kolesar od leta 2014, ko dirka poteka po spremenjenem programu. Letos je osvojil že drugega “dvojčka”, ko je obranil tako lansko zmago na Coppa Montes, kot tudi minulo Belgrade Trophy. Po tej zmagi pa bo od jutri naprej tudi novi vodilni v svetovnem točkovanju mladincev!

Trener ekipe Matej Stare ni pozabil na ekipni uspeh, poudaril tudi delo Eržena in Kvasine, ki sta veliko pripomogla k zmagi Primožiča. Pohvalil je tudi Čemažarja, ki je postal najboljši mladi kolesar na dirki in osvojil skupno drugo mesto. Primožič in Čemažar bosta tudi potnika na septembrsko evropsko prvenstvo, ki jima po trasi prav tako odgovarja, zato optimistično lahko pričakujemo vrhunske uvrstitve.