sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

JAKA PRIMOŽIČ SEDMI V LUKSEMBURGU!

11. 7. 2016

Jaka Primožič in Nik Čemažar sta ta vikend zastopala reprezentančne barve na dirki za Pokal Narodov v Luksemburgu. Jaka je bil v obeh etapah med najmočnejšimi, Slovenija kot najboljša reprezentanca!

received_1202631673089816
Jaka Primožič in Nik Čemažar

Slovenska reprezentanca je, pod vodstvom Andreja Cimpriča na dirko prispela v močni zasedbi. Ekipa v postavi Jaka Primožič, Nik Čemažar, Žiga Jerman, Tadej Pogačar, Žiga Horvat in Aljaž Jarc se je izkazala, fantje so po zadnji etapi tudi osvojili ekipno razvrstitev in postali najboljša reprezentanca na dirki!

Prva etapa, 102 kilometrov dolga je bila zelo razgibana, s štirimi težjimi vzponi in zaključnimi krogi v zaključku. Pred glavnino je prišla četverica kolesarjev, ki se je udarila za etapno zmago. Najmočnejši je bil Danec Andreas Kron. V ozadju je skupina zaostala 31 sekund, Jaka Primožič je osvojil 7. mesto, Tadej Pogačar (Radenska) pa je bil 8. v etapi. Drugi Savčan Nik Čemažar je bil 55.

Druga in hkrati zadnja etapa je bila dolga 97 kilometrov. 93 tekmovalcev na startu druge etape je moralo prevoziti 5 zelo razgibanih in zahtevnih krogov. V cilj je 2 urah in pol dirkanja najhitreje prispel Francoz Tanguy Turgis. Skupina najboljših se je v zaključku popolnoma razbila, na drugem mestu je končal Horvat s 6 sekundami zaostanka, na petem mestu pa s 26 sekundami zaostanka Primožič! Jakovo peto mesto je zadostovalo za končno 7. mesto v generalni razvrstitvi, osvojil pa je tudi 5. mesto v sprinterskem točkovanju! Nik Čemažar je dirko končal na 52. mestu.