sponzorji Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji sponzorji EliteWheels sponzorji sponzorji sponzorji
Fest sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji BLIZ BONUS INZENIRING sponzorji
sponzorji sponzorji OQEMA Diem Elektro Korošec Elektro Zabret sponzorji

JAKA PRIMOŽIČ ZMAGOVALEC 61° GP COPPA MONTES!

25. 4. 2015

Starejši mladinci so danes nastopali v Monfalconu, kjer se je odvijala priznana mladinska dirka, že 61. po vrsti, GP Coppa Montes. Jaka Primožič je bil najboljši v zaključku 104 kilometrov dolge dirke!

Dirka, s štartom in ciljem v Monfalconu, je ena izmed bolj priznanih za kategorijo starejših mladincev. V preteklosti so jo dobili kolesarji kot so Sandi Papež, Grega Bole, Simon Špilak in pred petimi leti Jan Polanc.
Na štartu je bilo 122 kolesarjev, za našo ekipo so nastopili Jaka Primožič, Matic Katrašnik, Miha Zupan in Edin Kičin.

20150425_132629

 

Skozi celotno dirko so bili naši kolesarji aktivni in kontrolirali njen potek, Primožič je dobil tudi prvi in tretji gorski cilj, v veliko pomoč mu je bil predvsem Katrašnik. Po prečkanju zadnjega vzpona San Martino je v ospredju ostala skupina 5 kolesarjev, med njimi tudi Primožič in Tadej Pogačar (Radenska). Ubežniki so do cilja složno narekovali tempo in v zadnji kilometer vstopili z dovolj veliko prednostjo. Taktiziranje je izkoristil naš kolesar in napadel ostalo četverico. Napadu ni mogel slediti nihče, Jaka je v cilj prispel z minimalno prednostjo, a dovolj veliko, da je visoko dvignil roke v znak zmagoslavja. Slavil je tudi v seštevku gorskih ciljev.

20150425_180626
Jaka na najvišji stopnički

 

Z zmago je bil zadovoljen trener Stare, ki je zopet pohvalil celotno ekipo, ki je Primožiču pomagala do prestižne zmage. Jaka je z zmago postal tretji Savčan, po Žigi Bajtu in Janu Polancu, ki je uspel slaviti v Monfalconu.

Zmagovalec Jaka Primožič in trener Matej Stare
Zmagovalec Jaka Primožič in trener Matej Stare