Zavarovalnica Triglav, d.d. sponzorji sponzorji EliteWheels
sponzorji sponzorji sponzorji Fest
sponzorji sponzorji sponzorji sponzorji

JAKA PRIMOŽIČ ZMAGOVALEC MEDNARODNE DIRKE V BEOGRADU!

23. 8. 2015

Po včerajšnji zmagi v prvi etapi je Jaka Primožič danes s pomočjo ekipo obranil prednost in osvojil novo veliko zmago v letošnji sezoni!

Dirka Beograd Trophy Milan Panić je dirka prve kategorije, kar pomeni da so na štartu dirke zelo močne in motivirane ekipe. A tisto najpomembnejše so ta vikend iz Srbije odnesli naši mladinci na čelu z Jakom Primožičem.

Druga etapa je potekala od Lazarevaca do vzpona na Avalo, dolga je bila 88 kilometrov. Do zadnjih 25 kilometrov pred ciljem sta vnovič odlično delo opravila Matic Katrašnik in Miha Zupan, ki sta skupino držala skupaj kljub številčnim napadom na rumeno majico. 25 kilometrov do cilja je prvič poizkusil napasti Jaka in dodobra razredčil skupino najboljših, pod ciljni vzpon je prišlo 15 kolesarjev. Na Avalo je zopet napadel, tokrat je njegov tempo uspel slediti le Slovak. V sprintu je etapno zmago slavil Slovak, Jaka pa je z drugim mestom osvojil skupno zmago! 

Jaka na najvišji stopnički v rumeni majici!
Jaka na najvišji stopnički v rumeni majici!

Poleg skupne zmage in rumene majice je bil Jaka najboljši tudi v seštevku mladih kolesarjev in tako osvojil belo majico, ki jo osvoji kolesar, ki prvo leto tekmuje v kategoriji starejših mladincev!
Trener Stare je zopet pohvalil celotno ekipo, brez katere bi bil Jaka težko prav na najvišji stopnički.

Jaka v beli majici najboljšega mladega kolesarja
Jaka v beli majici najboljšega mladega kolesarja